Солодкий перець на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Заготовити солодкий перець на зиму так само просто, як і будь-які інші овочі. Я пропоную свій улюблений варіант, як приготувати солодкий перець на зиму без стерилізації просто, швидко і смачно!
Такий перець можна подавати разом з огірочками та помідорами до будь-яких гарячих страв на вечерю, можна додавати в салати або закуски. Виходить дійсно дуже смачно! А головне, що справа зовсім не клопітка! Потрібно просто бланшувати перчики в окропі і потім залити гарячим маринадом. Усе! Красиві шматочки болгарського перцю стоятимуть всю зиму!
- Солодкий перець - 5-6 штук
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Солодкий перчик очистіть від насіння і плодоніжки і гарненько промийте під проточною водою.
Поріжте перці на дольки. Я розрізаю навпіл, а потім кожну половинку ще на 2 або 3 частини, залежно від розміру перцю. Покладіть часточки перцю в киплячу воду і проваріть буквально 3-5 хвилин, не більше. За цей час перці не встигнуть розм'якнути і втратити форму.
Для маринаду змішайте воду, цукор, сіль і оцет. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні пару хвилин.
В баночки невеликого обсягу плотненько складіть бланширує перець. Туди ж покладіть шматочки часнику.
Залийте маринадом овочі і щільно укупорьте металевими кришками. Залиште баночки в теплі до охолодження, а потім приберіть в комору або льох.