Солодкий молочний соус
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий молочний соус - ідеальне доповнення до будь-якої випічці: булочок, oladiyam, млинців, панкейк і т.Д. Готується він за лічені хвилини, а за смаком нагадує всіма улюблене вершкове морозиво.
Молочний соус - відмінна альтернатива покупним кремам, Топпінг і сиропів. У ньому набагато менше калорій і більше користі, особливо якщо ви приготуєте його з кип'яченого фермерського молока. За бажанням ви можете додати в соус пару крапель будь-якого ароматизатора.
- Молоко - 300 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 20 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти. Замість молока допустимо використовувати не надто жирні вершки, а замість картопляного крохмалю - кукурудзяний.
Всипте в казан або каструлю з антипригарним дном цукор і крохмаль. До речі, цукор допустимо замінити квітковим медом.
Влийте в ємність холодну молоко, саме холодну, інакше крохмаль в теплій воді зіб'ється в грудочки і у вас вийде в підсумку соус з грудочками! Ретельно розмішайте все вміст ємності.
Помістіть ємність на плиту і доведіть практично до кипіння, але не кип'ятіть. Зменшіть нагрів до мінімального і втрутився в соус вершкове масло. Вимкніть нагрів. Пам'ятайте, що соус не повинен стати густим - це не крем! І при охолодженні соус ще більше загусне, тому як тільки побачите, що рідина стала густіти - вимикайте нагрів.
Перелийте солодкий молочний соус в креманку, Піала або соусник, подайте до столу зі свіжою випічкою.