Солодкий хмиз
(покроковий рецепт з фото)
«Хрустики» або «Хворост» - називати випічку можна по-різному, але суть не міняється. Хворост розгортають тонко з тіста, потім нарізають смужками і обсмажують. Розповім, як приготувати ці ласощі.
Обсмажують хмиз в соняшниковій олії, потім можна прикрасити випічку цукровою пудрою. У тісто додають міцний алкоголь (горілку, ром), щоб тісто при обсмажуванні було хрустким. Можна нарізати їх смужками або трикутниками, зробити надріз в центрі і вивернути або залишити так.
- Борошно - 4 склянки
- Курячі жовтки - 4-5 штук
- Крем - 200 грам
- Ром - 2 Ст. Ложки (або горілка )
- Соняшникова олія - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Змішайте сметану, жовтки, алкоголь і пшеничне борошно, замісіть тісто. Відразу розділіть його на кілька частин і розкачайте тонко.
2. Розріжте тісто смужками близько 2 сантиметрів завширшки.
3. У центрі кожної зробіть надріз, протягніть один край через отвір по центру (1-2 рази).
4. У сковороду налийте олію, гарненько розігрійте його і викладіть хмиз, обсмажуйте до появи красивою скоринки.
5. Відразу після обсмажування приберіть хмиз шумівкою і викладіть його на тарілку, прикрасьте цукровою пудрою і насолоджуйтеся.