Рецепт Солодкий хмиз фото

Солодкий хмиз
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 8
Час приготування: 40 хв.

«Хрустики» або «Хворост» - називати випічку можна по-різному, але суть не міняється. Хворост розгортають тонко з тіста, потім нарізають смужками і обсмажують. Розповім, як приготувати ці ласощі.

Опис приготування:

Обсмажують хмиз в соняшниковій олії, потім можна прикрасити випічку цукровою пудрою. У тісто додають міцний алкоголь (горілку, ром), щоб тісто при обсмажуванні було хрустким. Можна нарізати їх смужками або трикутниками, зробити надріз в центрі і вивернути або залишити так.

  • Борошно - 4 склянки
  • Курячі жовтки - 4-5 штук
  • Крем - 200 грам
  • Ром - 2 Ст. Ложки (або горілка )
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Цукрова пудра - За смаком
солодкий хмиз - фото крок 1
1. Змішайте сметану, жовтки, алкоголь і пшеничне борошно, замісіть тісто. Відразу розділіть його на кілька частин і розкачайте тонко.
солодкий хмиз - фото крок 2
2. Розріжте тісто смужками близько 2 сантиметрів завширшки.
солодкий хмиз - фото крок 3
3. У центрі кожної зробіть надріз, протягніть один край через отвір по центру (1-2 рази).
солодкий хмиз - фото крок 4
4. У сковороду налийте олію, гарненько розігрійте його і викладіть хмиз, обсмажуйте до появи красивою скоринки.
солодкий хмиз - фото крок 5
5. Відразу після обсмажування приберіть хмиз шумівкою і викладіть його на тарілку, прикрасьте цукровою пудрою і насолоджуйтеся.

Схожі рецепти