Соковитий шашлик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати шашлик зі свинини - соковитий і разом з тим покритий хрусткою рум'яною скоринкою - ви дізнаєтеся з цього рецепта. Хороший маринад, правильний температурний режим - і шашлик готовий!
Усе (або майже все) люблять шашлик і хочуть, щоб він вийшов одночасно і засмаженою, і соковитим. Це, звичайно, не дуже просто, але цілком здійсненно. Головне - дотримуватися рецепту, який перевірений часом. Наша родина (як, напевно, і будь-яка інша) за довгі роки випробувала десятки різних способів приготування шашлику і зупинилася на цьому, описаному в цьому рецепті, як на найефективнішому і вдалому.
- Шия свиняча - 2 кілограма
- Цибуля - 700 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 50 мілілітрів
- Томатний сік - 0, 5 L
- Цукор - 1 Чайна ложка (вони, хто не бояться експериментів, можуть замінити цукор такою ж кількістю меду. Результат буде дуже цікавим.)
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець червоний - За смаком
- Перець чорний горошком - 5-6 штук
- Сіль - За смаком
Свининку краще брати жирну, ідеальний варіант - шия. Пересушити шашлик зі свинячої шиї практично неможливо, принаймні, мені не доводилося такого бачити. Так що сміливо беріть свіжу свинячу шию і ріжте великими шматками - в чверть кулака приблизно. Не бійтеся, він прожаряться - якщо, звичайно, ви заповіді всі інші уязика приготування.
Натираємо на тертці половину цибулі, іншу - ріжемо кільцями. Часник ріжемо пластинками.
У просторій мисці змішуємо часник, цибуля тертий і цибулю нарізану з гірчицею, лимонним соком, томатним соком, цукром і спеціями. Перемішуємо. Сіль не додаємо - від неї м'ясо може стати жорстким, а ми ж хочемо соковитого шашличка!
Заправляємо маринадом м'ясо, гарненько перемішуємо руками. Якщо є можливість - ставимо під гніт. В будь-якому випадку, відправляємо в холод не менше, ніж на 2-3 годину.
Нанизуємо ретельно очищені від маринаду шматки м'яса на шампури, чергуючи їх з кільцями цибулі і свіжими овочами (підійдуть помідори, кабачки, баклажани). Солимо. Запікаємо на вугіллі, періодично перевертаючи.
Шашличок виходить дуже пікантний і соковитий - пальчики оближете!