Рецепт Соковитий шашлик зі свинини фото

Соковитий шашлик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Низькокалорійні
На природу
Гарячі страви, Шашлик

Як приготувати шашлик зі свинини - соковитий і разом з тим покритий хрусткою рум'яною скоринкою - ви дізнаєтеся з цього рецепта. Хороший маринад, правильний температурний режим - і шашлик готовий!

Усе (або майже все) люблять шашлик і хочуть, щоб він вийшов одночасно і засмаженою, і соковитим. Це, звичайно, не дуже просто, але цілком здійсненно. Головне - дотримуватися рецепту, який перевірений часом. Наша родина (як, напевно, і будь-яка інша) за довгі роки випробувала десятки різних способів приготування шашлику і зупинилася на цьому, описаному в цьому рецепті, як на найефективнішому і вдалому.

  • Шия свиняча - 2 кілограма
  • Цибуля - 700 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 50 мілілітрів
  • Томатний сік - 0, 5 L
  • Цукор - 1 Чайна ложка (вони, хто не бояться експериментів, можуть замінити цукор такою ж кількістю меду. Результат буде дуже цікавим.)
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець червоний - За смаком
  • Перець чорний горошком - 5-6 штук
  • Сіль - За смаком
соковитий шашлик зі свинини - фото крок 1
Свининку краще брати жирну, ідеальний варіант - шия. Пересушити шашлик зі свинячої шиї практично неможливо, принаймні, мені не доводилося такого бачити. Так що сміливо беріть свіжу свинячу шию і ріжте великими шматками - в чверть кулака приблизно. Не бійтеся, він прожаряться - якщо, звичайно, ви заповіді всі інші уязика приготування.
соковитий шашлик зі свинини - фото крок 2
Натираємо на тертці половину цибулі, іншу - ріжемо кільцями. Часник ріжемо пластинками.
соковитий шашлик зі свинини - фото крок 3
У просторій мисці змішуємо часник, цибуля тертий і цибулю нарізану з гірчицею, лимонним соком, томатним соком, цукром і спеціями. Перемішуємо. Сіль не додаємо - від неї м'ясо може стати жорстким, а ми ж хочемо соковитого шашличка!
соковитий шашлик зі свинини - фото крок 4
Заправляємо маринадом м'ясо, гарненько перемішуємо руками. Якщо є можливість - ставимо під гніт. В будь-якому випадку, відправляємо в холод не менше, ніж на 2-3 годину.
соковитий шашлик зі свинини - фото крок 5
Нанизуємо ретельно очищені від маринаду шматки м'яса на шампури, чергуючи їх з кільцями цибулі і свіжими овочами (підійдуть помідори, кабачки, баклажани). Солимо. Запікаємо на вугіллі, періодично перевертаючи.
соковитий шашлик зі свинини - фото крок 6

Шашличок виходить дуже пікантний і соковитий - пальчики оближете!

Схожі рецепти