Шашлик соковитий
(покроковий рецепт з фото)
Яким повинен бути шашлик? Насамперед, звичайно, соковитим - сухе м'ясо і жувати важко, і для шлунка шкідливо. Як приготувати соковитий шашлик, по-справжньому смачний, ароматний і ніжний, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
Використовуючи молоде свіже м'ясо, в принципі, можна не переживати - якщо всі інші уязика будуть дотримані, шашлик вийде хорошим. Але що робити, якщо м'ясо «бальзаківського» віку? Або шматок не дуже підходить для запікання на вугіллі? Вихід є - стежте за кроками!
- Свинина - 2 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 кілограма
- Кефір - 0, 5 L
- Лавровий лист мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин - За смаком
- Сіль - За смаком
Свинину промити, обсушити, позбавити від зайвих плівок і сухожиль, нарізати невеликими порційними шматками.
Цибулю - півкільцями або кільцями, якщо плануєте і його теж відправити на шампури.
Додаємо до м'яса пом'ятий руками лук і спеції. Чи не солимо! Якщо це зробити, маринад витягне вологу з м'яса і воно стане жорстким, сухим і несмачним!
Заливаємо кефіром, перемішуємо. Прибираємо в холодильник.
Через кілька годин дістаємо каструлю. Ось тепер можна посолити і залишити на 15 хвилин. А потім насадити на прожарені шампури (розпечений метал змусить кров згорнутися - вона не витече з м'яса, і шашлик залишиться соковитим) вздовж волокон і відправити на вугілля.
Смажимо до утворення рум'яної хрусткої скоринки. Подаємо гарячим, зі свіжими овочами, зеленню, улюбленим соусом для шашлику і червоним сухим вином.