Соковита і м'яка буженина
(покроковий рецепт з фото)
Насправді приготувати соковиту і м'яку буженину дуже легко, і в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як це зробити. Соус "сацебелі", майонез і гірчиця зі спеціями додадуть цієї страви особливий аромат.
Мене давно навчили, як приготувати соковиту і м'яку буженину, і сьогодні я хочу поділиться з вами цим рецептом. Весь секрет приготування соковитого м'яса укладений в маринаді. У цьому рецепті в якості маринаду використовується рослинне масло, гірчичний, майонез, соус "сацебелі" і аджика. Разом вони не дають м'ясу стати занадто сухим під час запікання і дарують готової страви дуже приємний і апетитний аромат.
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Часник - 15 зубчиків
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
1. Додайте сіль і перець в рослинне масло, добре перемішайте.
2. Візьміть м'ясо, зробіть на ньому надрізи глибиною приблизно 1 сантиметр, залийте в них масло з сіллю і перцем, закрийте їх зубчиком часнику. Зробіть такі надрізи по всьому м'ясу з обох сторін.
3. Посоліть і поперчіть м'ясо, змастіть його рівним шаром гірчиці з усіх боків. Далі змастіть м'ясо майонезом, потім - соусом "сацебелі" . В кінці змастіть аджикою або присипте приправою для м'яса.
4. Загорніть м'ясо у фольгу у формі конверта, добре закріпивши краю вгору, щоб сік при випіканні запобігання витіканню в піддон. Поставте м'ясо в холодильник мінімум на 6 годин.
5. Поставте м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 годину, після чого розріжте зверху фольгу і випікайте ще на 30 хвилин. Смачного!