Рецепт Сніданок sиrnaya чіпси фото

Сніданок sиrnaya чіпси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.

Хочу розповісти, як приготувати сирну закуску на чіпсах. Вона добре підійде для посиденьок з друзями, мексиканської вечірки або спільного перегляду фільму або футбольного матчу!

Опис приготування:

Цей простий рецепт закуски сирної на чіпсах припаде до душі любителям гостренького. Я рецепт дізналася, побувавши на мексиканській вечірці в одному із закладів. Закуска мене настільки вразила, що я довго мучила кухаря, щоб розповів мені секрет! Як виявилося, пиво зі сметаною змішувати не тільки можна, але і потрібно, щоб закуска вийшла з насиченим смаком. Спробуйте!

  • Цибуля - 1 штука (великий)
  • Крем 20% - 2 склянки (можна замінити на жирні вершки)
  • Сир твердий - 500 грам
  • Сир копчений - 200 грам("Kosichka" або Чечіль)
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Борошно - 1/3 склянки
  • Пиво світле - 3/4 склянки
  • Перець чилі - 1 Чайна ложка
  • Паприка гостра - 1 Чайна ложка
  • Перець маринований - 1-2 штук (можна замінити оливками )
сніданок sиrnaya чіпси - фото крок 1
1. На рослинному маслі обсмажити подрібнену цибулю. Коли стане рум'яним, додаємо борошно і обсмажуємо, щоб не було грудочок.
сніданок sиrnaya чіпси - фото крок 2
2. Далі додаємо паприку, гострий перець, заливаємо все пивом. На маленькому вогні доводимо до кипіння, потім вливаємо сметану. Перемішаємо, знову доводимо до кипіння.
сніданок sиrnaya чіпси - фото крок 3
3. Додамо подрібнений сир і Чечіль (його теж постарайтеся якомога сильніше подрібнити). Перемішаємо, тушкуємо далі.
сніданок sиrnaya чіпси - фото крок 4
4. Коли сир розплавився і консистенція соусу стане гущі, додамо подрібнений перець (підійде маринований болгарський перець або халапеньйо, якщо знайдете). Додамо сіль за смаком, і доведемо до кипіння.
сніданок sиrnaya чіпси - фото крок 5
5. Можна полити чіпси ще гарячим соусом, щоб він красиво застиг до моменту подачі, а можна остудити його і подавати окремо, вприкуску. Смачного!

Схожі рецепти