Сніданок sиrnaya чіпси
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати сирну закуску на чіпсах. Вона добре підійде для посиденьок з друзями, мексиканської вечірки або спільного перегляду фільму або футбольного матчу!
Цей простий рецепт закуски сирної на чіпсах припаде до душі любителям гостренького. Я рецепт дізналася, побувавши на мексиканській вечірці в одному із закладів. Закуска мене настільки вразила, що я довго мучила кухаря, щоб розповів мені секрет! Як виявилося, пиво зі сметаною змішувати не тільки можна, але і потрібно, щоб закуска вийшла з насиченим смаком. Спробуйте!
- Цибуля - 1 штука (великий)
- Крем 20% - 2 склянки (можна замінити на жирні вершки)
- Сир твердий - 500 грам
- Сир копчений - 200 грам("Kosichka" або Чечіль)
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Борошно - 1/3 склянки
- Пиво світле - 3/4 склянки
- Перець чилі - 1 Чайна ложка
- Паприка гостра - 1 Чайна ложка
- Перець маринований - 1-2 штук (можна замінити оливками )
1. На рослинному маслі обсмажити подрібнену цибулю. Коли стане рум'яним, додаємо борошно і обсмажуємо, щоб не було грудочок.
2. Далі додаємо паприку, гострий перець, заливаємо все пивом. На маленькому вогні доводимо до кипіння, потім вливаємо сметану. Перемішаємо, знову доводимо до кипіння.
3. Додамо подрібнений сир і Чечіль (його теж постарайтеся якомога сильніше подрібнити). Перемішаємо, тушкуємо далі.
4. Коли сир розплавився і консистенція соусу стане гущі, додамо подрібнений перець (підійде маринований болгарський перець або халапеньйо, якщо знайдете). Додамо сіль за смаком, і доведемо до кипіння.
5. Можна полити чіпси ще гарячим соусом, щоб він красиво застиг до моменту подачі, а можна остудити його і подавати окремо, вприкуску. Смачного!