Сніданок «Крашанки»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається дивувати своїх гостей незвичайними і красивими стравами, зверніть увагу на ефектну і смачну закуску «Великодні яйця». Розповім, як приготувати таке частування.
Щоб прикраси з оливок і шинки добре трималися, злегка змочіть силіконову формочку водою. Закуску можна подати «як є» або, попередньо зрізавши верх, скріпити по 2 штуки, прошаруй їх вершковим сиром або свіжим сиром з пряними травами.
- Сир - 150 грам
- Молоко - 30 грам
- Олія - 40 грам (соняшникова)
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Салямі - 150 грам
- Розпушувач - 8 грам
- Яйце - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Оливки зелені - За смаком (для прикраси)
- Шинка - За смаком (для прикраси)
1. Сир протріть через сито і з'єднайте в мисці з яйцем, сіллю і перцем. Добре перемішайте.
2. Додайте рослинне масло і молоко, перемішайте.
3. Додайте просіяне борошно, розпушувач, перемішайте.
4. Додайте салямі, нарізану кубиками, все добре перемішайте.
5. Зелені оливки наріжте тонкими кільцями, шинку - на смужки. Покладіть їх в силіконові формочки, як на фото.
6. Акуратно викладіть ложкою тісто, вирівняйте верх.
7. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, близько 15-20 хвилин.
8. Дайте випічці повністю охолонути прямо в формочке. Потім подайте на стіл. Смачного!