Рецепт Печиво «Крашанки» фото

Печиво «Крашанки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Пасха
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

На Великдень рекомендую приготувати таке чудове печиво. В основі - Пісочне тісто. А прикрашати випічку будемо половинками консервованих абрикосів і глазур'ю з цукрової пудри.

Опис приготування:

Печиво"Великодні яйця" готується на основі пісочного тіста. Ви можете вибрати свій улюблений рецепт приготування пісочного тіста. Вся справа в оздобленні. Біла глазур та жовто-оранжевий абрикос як не можна краще підходять для нашої великодньої"яєчні" . У вас вийде 12-14 штук"яєць" . Просто і красиво!

  • Борошно - 200 грам
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
  • Цукрова пудра - 6-7 Ст. Ложок
  • Абрикоси консервовані в соку, половинки - 425 мілілітрів (знадобиться 12-14 половинок)
печиво
1. Жовтки розітріть з цукром, додайте ванільний цукор, потім розм'якшене масло, збиваючи міксером, поступово введіть просіяне борошно.
печиво
2. Вийде пісочне тісто. Викладіть його на присипану борошном поверхню. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Деко застеліть пергаментом або змастіть маслом.
печиво
3. Розкачайте тісто, товщина - не менше 6 мм. Склянкою чи формою виріжте кружечки. Не забувайте стіл присипати борошном. Намагайтеся, щоб все печиво вийшло однакової товщини.
печиво
4. Викладіть печиво на деко, запікайте в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин. Будьте уважні, в кінці приготування печиво дуже швидко з золотистого стає коричневим! Виберіть з духовки, залиште на 15 хвилин навпаки. Потім акуратно перекладіть на решітку і остудіть повністю.
печиво
5. Стіл застеліть фольгою або затягніть харчовою плівкою. Викладіть на неї тепле печиво. Половинки абрикосів викладіть на паперові рушники, вони повинні просохнути.
печиво
6. У мисочці змішайте цукрову пудру з лимонним соком, повинна вийде в'язка світла маса. Цією глазур'ю будемо покривати наше печиво.
печиво
7. На центр печива викладіть половинку абрикоса зрізом вниз. Використовуючи ложечку, змастіть все залишився печеньки глазур'ю.
печиво
8. Процедуру повторіть з усіма печеньки. У мене ще були інші прикраси, я також ними скористалася.
печиво
9. Залиште печиво на фользі до застигання глазурі, потім викладіть на велике блюдо і подавайте! Смачного!

Схожі рецепти