Печиво «Крашанки»
(покроковий рецепт з фото)
На Великдень рекомендую приготувати таке чудове печиво. В основі - Пісочне тісто. А прикрашати випічку будемо половинками консервованих абрикосів і глазур'ю з цукрової пудри.
Печиво "великодні яйця" готується на основі пісочного тіста. Ви можете вибрати свій улюблений рецепт приготування пісочного тіста. Вся справа в оздобленні. Біла глазур та жовто-оранжевий абрикос як не можна краще підходять для нашої великодньої "яєчні" . У вас вийде 12-14 штук "яєць" . Просто і красиво!
- Борошно - 200 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 80 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 6-7 Ст. Ложок
- Абрикоси консервовані в соку, половинки - 425 мілілітрів (знадобиться 12-14 половинок)
1. Жовтки розітріть з цукром, додайте ванільний цукор, потім розм'якшене масло, збиваючи міксером, поступово введіть просіяне борошно.
2. Вийде пісочне тісто. Викладіть його на присипану борошном поверхню. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Деко застеліть пергаментом або змастіть маслом.
3. Розкачайте тісто, товщина - не менше 6 мм. Склянкою чи формою виріжте кружечки. Не забувайте стіл присипати борошном. Намагайтеся, щоб все печиво вийшло однакової товщини.
4. Викладіть печиво на деко, запікайте в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин. Будьте уважні, в кінці приготування печиво дуже швидко з золотистого стає коричневим! Виберіть з духовки, залиште на 15 хвилин навпаки. Потім акуратно перекладіть на решітку і остудіть повністю.
5. Стіл застеліть фольгою або затягніть харчовою плівкою. Викладіть на неї тепле печиво. Половинки абрикосів викладіть на паперові рушники, вони повинні просохнути.
6. У мисочці змішайте цукрову пудру з лимонним соком, повинна вийде в'язка світла маса. Цією глазур'ю будемо покривати наше печиво.
7. На центр печива викладіть половинку абрикоса зрізом вниз. Використовуючи ложечку, змастіть все залишився печеньки глазур'ю.
8. Процедуру повторіть з усіма печеньки. У мене ще були інші прикраси, я також ними скористалася.
9. Залиште печиво на фользі до застигання глазурі, потім викладіть на велике блюдо і подавайте! Смачного!