Смажений рис з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишився рис від вчорашнього вечері, викидати його шкода, а є вже нудно, то раджу взяти цей рецепт на замітку! швидко, смачно і ситно! Можна подавати як гарнір або самостійно.
За основу взято рецепт з китайської кухні. Блюдо просте і не вимагає особливих кулінарних навичок. Приготувати смажений рис з яйцем можна як ситного варіанту на швидку руку. Поживна і ароматне блюдо неодмінно буде вам до смаку. Овочі можете комбінувати виходячи зі своїх переваг.
- Мал - 300 грам (відвареної)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горошок - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з соєвим соусом.
Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Обсмажте овочі до м'якості. Додайте горошок і подрібнений часник.
Прогрійте все разом протягом 2-3 хвилин.
Додайте збиті яйця. Обсмажуйте помішуючи, поки яйця не схопляться.
В кінці додайте рис, сіль за смаком і мелений перець.
Перемішайте. Прогрійте на середньому вогні під кришкою протягом 5 хвилин і зніміть з вогню. Смажений рис з яйцем готовий.
Смачного!