Смажені яйця з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий, швидкий і економний сніданок. Мені дуже подобається поєднання кислуватих томатів і курячих яєць. Розповім, як приготувати смажені яйця з помідорами. Таке блюдо готувала мені ще моя мама.
Помідори можна знайти на ринку або в магазині цілий рік, тому такий сніданок можна приготувати в будь-який час року. Крім томатів можна додати свіжу або сушену зелень, а також ковбасу (шинку, сосиски та інше) або інші овочі (наприклад: цибуля, кабачки, перець). Яєчня виходить соковитою і дуже смачною.
- Помідор - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Зелень - За смаком
- Часник - 1 зубчик
1. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї рослинне масло, розігріваю. Очищаю часник, товстої стороною ножа розчавлює його. Викладаю часник на сковороду, обсмажую його протягом 2 хвилин, а потім прибираю.
2. Помідор мою і нарізаю товстими кружечками, обсмажую томати з кожного боку по 1 хвилині, потім прибираю їх з вогню.
3. Перекладаю помідори на тарілку одним шаром.
4. На сковороду викладаю спеціальні форми, вбиваю в кожну по яйцю. Обсмажую яйця так, щоб жовток всередині залишився рідким.
5. Перекладаю яйця зі сковороди на помідори, посипаю дрібно нарубаної зеленню.