Смажені картопляні пиріжки з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінні смажені пиріжки з начинкою з квашеної капусти, морква, лука і яблука. Ситно, просто і дуже смачно!
Приготувати такі пиріжки не складе особливих труднощів. Тісто просте, та й начинка теж. Вони універсальні, оскільки підійдуть до будь-якого першого блюда, а також з чаєм або гарячим бульйоном. У начинку можна додати за бажанням болгарський перець.
- Картопля - 500 грам
- Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Квашена капуста - 300 грам
- Яблуко - 1 штука
- Зелень - 10 грам
- Соняшникова олія - 60-80 мілілітрів (для обсмажування)

Приготуйте начинку для пиріжків. Квашену капусту тушкуйте в сковороді 15-20 хвилин до м'якості. Накрийте сковороду кришкою.

Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду. Налийте соняшникову олію.

Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте моркву з цибулею на невеликому вогні 10-15 хвилин.

Викладіть квашену капусту, морква і цибуля в миску.

Додайте нарізану зелень і терте яблуко.

Посоліть начинку за смаком і перемішайте.

Зробіть тісто для пиріжків. Картопля зваріть в шкірці, очистіть.

Розімніть варену картоплю і додайте яйце, приправити сіллю.

Додайте борошно.

Замісити тісто.

З порції тесту зробіть корж і викладіть на неї начинку.

Таким чином зробіть пиріжки, обваляйте їх у борошні і викладіть на гарячу сковороду з маслом.

Обсмажте пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Картопляні пиріжки з квашеною капустою готові.

Подавайте пиріжки на обід, полуденок або вечерю в теплому вигляді.