Пиріжки з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка - це не тільки смачно, але і вельми економно. Для тих, хто не любить рясне кількість масла, пропоную простий рецепт пиріжків з квашеною капустою в духовці.
Квашена капуста - це корисний і смачний продукт. Однак не всі її люблять в чистому вигляді, особливо це стосується дітей. А ось якщо приготувати пиріжки з квашеною капустою, то вони "відлітають" зазвичай на ура!
- Кефір - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 11 грам
- Борошно - 600-650 грам
- Капуста квашена - 500 грам
1. Для початку можна "запустити" дріжджі. Для цього необхідно всипати їх в невелику мисочку, додати цукор і трохи теплої води (не гарячою! ). Перемішати і залишити на час. Якщо ви впевнені, що вони свіжі і працюватимуть, тоді цей пункт можна пропустити.
2. В окремо мисочці з'єднати кефір і рослинне масло. Додати трохи цукру і злегка нагріти.
3. У теплий, але не гарячий, кефір з олією влити дріжджі. Все як слід перемішати.
4. Тепер можна додати сіль. Щоб пиріжки з квашеною капустою в домашніх умовах не були пересолені, потрібно враховувати ступінь солоності капусти.
5. Поетапно вводити просіяне заздалегідь борошно, ретельно вимішуючи тісто.
6. Коли тісто взяло досить борошна, його можна залишити в спокої приблизно на 15 хвилин. Рецепт приготування пиріжків з квашеною капустою на першому етапі завершено. Поки тісто "відпочиває" можна підготувати начинку.
7. Для зручності тісто можна відразу розділити на однакові шматочки. Зручно це зробити, скачавши його в смужку і розрізавши на 20-25 частин.
8. Руки попередньо можна трохи змастити маслом і приступати. Один шматочок тесту розім'яти в невелику коржик.
9. У центр вкласти начинку і ретельно закріпити краю.
10. Деко змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти пиріжки швом вниз. При бажанні можна змастити зверху жовтком, щоб пірожочкі були більш рум'яними. Надіслати в заздалегідь розігріту духовку і випікати до готовності.