Смажені кабачки з часником (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий і смачний перекус з овочів можна приготувати за 20 хвилин, якщо у вас є свіжі кабачки. У смаженому вигляді з часником вони смакують просто ідеально, а додавши майонез, ви ще поліпшите їх смак.
Про користь кабачків говорити не потрібно. З цього овоча існує маса страв, а вперше в Європу його завезли ще в 16 столітті. Незважаючи на те, що батьківщиною кабачка вважається Америка, з нього готують різні страви з усього світу. Я пропоную найпростіше - смажені кабачки з часником (якщо не постите, то можна додати майонезно-часниковий соус).
- Кабачок - 1-2 штук
- Часник - 1 зубчиків
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 30 грам (для смаження)
- Сіль - За смаком
1. Вже почався сезон свіжих овочів, і не посмажити кабачок просто гріх. Отже, ретельно вимийте овоч, підсушіть паперовим рушником і наріжте кружальцями.
2. Розмір гуртків визначайте самі. Чим тонше вони, тим більше підсмажений і хрусткими вони будуть.
3. Обваляйте кожне колечко в борошні, надішліть на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Смажте на середньому вогні з обох сторін.
4. Якщо любите підсмажені, смажте до рум'яної скоринки. Соліть тоді, коли переверне на зворотну сторону (це робиться для того, щоб кабачки не підгорає і не відстала скоринка з борошна).
5. Викладайте на окрему страву, а зверху - нарізаний часник. Оскільки я готувала пісне блюдо, то не додавала майонез, але з соусом, безумовно, кабачки смачніше.
6. Для пікантності смаку я додатково посипала їх зеленою цибулею. Можна додати і улюблені спеції за смаком.