Смажені кабачки з часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті і пікантні кабачки підійдуть і до Нового року, безкоштовно перекусити. Рекомендую рецепт смажених кабачків з часником на зиму.
Для приготування смажених кабачків з часником на зиму нам знадобиться 9% оцтова есенція, молоді кабачки і стиглі помідори. Помідори найкраще подрібнювати блендером. Закочувати кабачки найкраще в півлітрові банки. Дивимося далі рецепт.
- Кабачок - 4 штуки
- Помідор - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
Кабачки миємо й ріжемо.
Помідори помити і зробити пюре за допомогою блендера, комбайна або м'ясорубки.
Банки помити і простерилізувати.
Кабачки обсмажуємо з двох сторін на раст маслі. Томатне пюре доводимо до кипіння і кип'ятимо хвилин 10. Потім в томатне пюре додаємо 1 немає. L. Оцтової есенції.
Смажені кабачки укладаємо в простерилізовані банки. Пересипаємо дрібно нарізаним часником, заливаємо томатним соком-пюре. В середині банки кладемо 1 ç.l. Солі і стільки ж цукру.
Потім ще не закриті банки ставимо в мікрохвильовку. Важливо не доливати сік до країв, т.К. В мікрохвильовці заготовка буде кипіти і частина вмісту може вилитися. 2 банки я ставлю на 1 хвилину в режимі авторазогрев. При цьому через 30 секунд відкриваю і дивлюся, як справи. Якщо вже все кипить, то можна діставати.
Закочує простерилізованих кришками. Ставимо під ковдру для охолодження на добу. Потім бажано прибрати в холодне місце - льох або холодильник. Смажені кабачки з часником на зиму готові. Смачного!