Смажені банани з медом
(покроковий рецепт з фото)
Дивно ароматний, дуже солодкий і неймовірно смачний десерт хочу запропонувати вам на замітку. Представляю вам досить простий варіант, як приготувати смажені банани з медом.
Щоб приготувати смажені банани з медом в домашніх умовах потрібно зовсім небагато часу і мінімум інгредієнтів. Вони можуть стати відмінним десертом для малюків і дорослих, а також солоденьким перекусом. Перед подачею ви можете доповнити блюдо не тільки горіхами, але і морозивом, шоколадним або будь-яким іншим ягідним соусом, наприклад. Дуже ніжно і неймовірно апетитно!
- Вершкове масло - 50 грам
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
- Банан - 2 штуки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Горіхи - 50 грам
- Шоколадний соус - 2-3 Ст. Ложок (по бажанню)
- Морозиво - За смаком (для подачі)
1. На сковороді розтопіть вершкове масло і додайте коричневий цукор. Перемішайте акуратно і дайте покипіти пару хвилин, поки маса не стане однорідною.
2. Банани очистіть. Є кілька варіантів, як зробити смажені банани з медом - цілком, половинками або відразу порізавши невеликими шматочками. В даному випадку обраний перший варіант, але ви можете експериментувати.
3. Викладіть банани в карамель і обсмажте на середньому вогні до рум'яної скоринки з усіх боків. Акуратно перевертайте і поливайте солодкої карамеллю, щоб фрукти як слід просочилися ароматом і смаком. При бажанні можна в карамель додати трохи алкоголю, якщо десерт тільки для дорослих, коньяку або лікеру, наприклад.
4. Для доповнення перед подачею можна використовувати різні сиропи або соуси. В даному випадку пропоную доповнити смажені банани з медом в домашніх умовах шоколадним соусом. Для його приготування можна використовувати какао або розтоплений шоколад.
5. Дуже вдало поєднуються з десертом також горішки. Їх найкраще попередньо обсмажити на сухій сковороді або підсушити в духовці. От і все, десерт можна готувати до подачі - викладіть на тарілку банани, полийте щедро медом і доповніть соусом. Ще можна додати трохи вершкового морозива, яке ідеально доповнить блюдо. Смачного.