Смажені банани в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Немає часу на десерт, а хочеться побалувати себе солоденьким? Тоді візьміть на озброєння цей дивно простий і дуже апетитний варіант, як приготувати смажені банани в карамелі.
Ці солодкі, м'які всередині і з апетитною скоринкою смажені банани в карамелі в домашніх умовах - відмінний варіант як самостійного десерту, так і доповнення до вафлям або морозиву, наприклад. Спробуйте повторити рецепт, адже це абсолютно нескладно.
- Банан - 2 штуки
- Олія - 1 Чайна ложка
- Мед - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. При приготуванні смажених бананів в карамелі необхідно використовувати щільні і не дуже переспілі фрукти. Бажано, щоб на шкірці не було чорних плям, а м'якоть була досить щільною.
2. Очистити від шкірки і нарізати банан. Тут можна дати волю фантазії - це можуть бути кружечки, овали, полосочки або навіть великі шматочки, якщо розрізати банан на 4 частини.
3. На сковороду налити масло, мідь, додати дрібку солі і кориці. Втім, в цей простий рецепт смажених бананів в карамелі можна використовувати також цукор, ваніль або інші ароматизатори за смаком.
4. Коли карамель прогрілася, викласти на сковороду банани і смажити на середньому вогні до утворення апетитною скоринки.
5. Ось така смакота вийде всього через кілька хвилин. Викласти на тарілку, трохи остудити і смажені банани в карамелі в домашніх умовах можна пробувати. Смачного!