Смажене морозиво на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Багатьох господинь в класичному рецепті цього десерту бентежить невиправдано велика витрата масла. Я хочу запропонувати вам альтернативний варіант, як приготувати смажене морозиво на сковороді. Спробуйте!
Основою даного десерту може бути як пломбір, так і шоколадне морозиво. Крім кукурудзяних пластівців в паніровці можна додати кокосову стружку, подрібнені горіхи або крихту печива, наприклад. Морозиво трохи більше тане, ніж у фритюрі, але тим не менше виходить дивно смачним і апетитним. Відмінний варіант десерту для всієї родини!
- Морозиво - 500 грам
- Пластівці кукурудзяні - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 5-6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Ложкою для морозива сформуйте кульки, викладіть їх на пергамент. Надішліть на півгодини-годинку в морозильник.
2. Збийте в невеликій мисці яйця. Окремо просійте борошно і трохи подрібніть пластівці.
3. Кожна кулька занурте спочатку в яйце, а потім в борошно. Після знову в яйце і після - в кукурудзяні пластівці.
4. Викладіть морозиво на пергамент і приберіть в холодильник ще хвилин на 40.
5. На сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло. Смажте кульки до рум'яності з двох сторін буквально по 30 секунд.