Смажена вермішель з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний, ситний і простий гарнір з рису і вермішелі. Вельми популярна страва східної кухні, яке отримало чимало шанувальників і на наших просторах.
Пропоную приготувати смажену вермішель з рисом. Можна урізноманітнити цією стравою пісні дні або звичайне повсякденне меню. Рис і вермішель виходять дуже ніжними, ароматними і смачними! Я спочатку з обережністю поставилася до цього поєднанню, але як виявилося - даремно. Буду готувати ще не один раз і вам рекомендую спробувати!
- Мал - 200 грам
- Вермішель - 120 грам
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Окріп - 500 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Налийте в сковороду масло. Прогрійте його, потім покладіть вермішель і промитий рис.
Помішуючи обсмажте рис з вермішеллю на сильному вогні близько 5 хвилин. Вермішель повинна придбати карамельно-золотистий відтінок, а рис стати прозорим.
Зменшіть вогонь і додайте подрібнений ножем часник, соєвий соус і прованські трави.
Перемішайте і влийте окріп. Доведіть вміст сковороди до кипіння, накрийте кришкою, кришку прикрийте рушником, зменшіть вогонь до мінімального (так, щоб вода продовжувала кипіти) і продовжуйте готувати ще 10 хвилин.
Потім перемішайте рис з вермішеллю, накрийте кришкою і дайте настоятися ще кілька хвилин перед подачею.
Смажена вермішель з рисом готова. Посипаємо блюдо за бажанням свіжою зеленню і подаємо як гарнір або як самостійну страву з овочами або салатом. Смачного!