Смажена морська капуста
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати смажену морську капусту. Блюдо дуже екзотичне і надзвичайно корисне. Воно розмалює будь-який стіл і внесе різноманітність в раціон. Дуже смачно і просто!
Ця страва готується в кілька простих етапів. Важливо враховувати, що морська капуста буває примхлива. У ній можуть зустрічатися крупинки піску і дрібні камінчики, які створюють дискомфорт при пережовуванні. Тому варто промивати капусту дуже уважно, не пошкодувавши часу на цей процес. Тоді страва вийде вдалим, порадує себе і гостей!
- Суха морська капуста - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - 1 пучок (зелена цибуля)
Сушену морську капусту замочуємо в холодній воді на 10 хвилин. Потім промиваємо її в друшляку, щоб прибрати піщинки. Час промивання - 5-7 хвилин.
Цибулину очищаємо від шкірки. Обполіскуємо холодною водою. Нарізаємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо на сковороді, змащеній маслом, до золотистого відтінку.
Капусту додаємо в сковороду з цибулею. На середньому вогні обсмажуємо ще близько десяти хвилин.
Змішуємо в глибокій тарілці обсмажену з цибулею капусту. Додаємо сіль і спеції за смаком. Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню. Я вибрала зелений лук, дрібно порубаний. Вийшло смачно і святково. Смачного!