Привіт «Морська капуста»
(покроковий рецепт з фото)
Більшість не шанує морську капусту, хоча всі знають про її корисні властивості і про високий вміст вітамінів. Тим, хто не знає, що з неї зробити підкажу, як приготувати салат "морська капуста" .
У морській капусті низький вміст жиру, тому вона дієтична і низькокалорійна. Вона відмінно поєднується з іншими овочами, деякими фруктами і м'ясом. Салат рекомендую відразу подавати на стіл, а якщо плануєте його зробити заздалегідь, то зберігайте в холодильнику не більше 1 дня.
- Морська капуста суха - 1 щіпка
- Рисовий оцет - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Імбир свіжий - 1 Чайна ложка
- Часник - 1/2 зубчики
- Яблуко - 1 штука
- Braai - 2 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
1. Морська капуста у мене сушена, заливаю її холодною водою і залишаю на 10 хвилин.
2. Через необхідний час перекидають капусту на сито, щоб пішла зайва вода, і руками відвалів воду, що залишилася. Нарізаю водорості невеликими шматочками.
3. Для заправки: в миску вливаю кунжутне масло, соєвий соус, оцет, додаю подрібнений часник, імбир і цукровий пісок. Перемішую до розчинення цукрових крупинок.
4. Яблука у мене зиязиках сортів, мою їх гарненько і розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і розрізаю яблука невеликими шматочками.
5. У миску до заправки додаю яблука, подрібнену кінзу, подрібнену зелену цибулю, морську капусту. Гарненько все перемішую і додаю кунжутне насіння.
6. Перед подачею викладаю блюдо на тарілку, поливаю залишками заправки і подаю.