Морська капуста по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо спробувати це блюдо закритими очима, то мало хто здогадається, що його основою є саме морська капуста. Пропонуємо спробувати, як приготувати морську капусту по-корейськи.
Для цієї страви підійде будь-який вид морської капусти: свіжа, морожена або сушена. Воно відмінно підійде в якості пікантного салату для вегетаріанців або для любителів гострого і пікантного смаку. Він вітамінний і надзвичайно корисний. Добре поєднується з картоплею, крупами або макаронами.
- Морська капуста - 300 грам
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Перець червоні і чорний - За смаком
1. Морську капусту кладемо в воду і відварюємо 20 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем проточної холодної води.
2. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці або тертці для корейської моркви. Цибулину чистимо і нарізаємо півкільцями. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо соняшникову олію і обсмажуємо овочі близько 5 хвилин.
3. У сковороду до овочів додаємо відварену морську капусту, чистимо і видавлюємо часник, вливаємо соєвий соус, оцет і кунжутне масло, насипаємо за смаком червоний і чорний перець. Перемішуємо, накриваємо кришкою і вимикаємо, наполягаємо до охолодження або мінімум 30-40 хвилин.
4. Готову страву обов'язково охолоджуємо і ставимо в холодильник, подаємо до столу тільки в холодному вигляді. Смачного!