Рецепт Маринована морська капуста фото

Маринована морська капуста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На полуденок
Заготовки, Маринування

Морська капуста - дуже корисний продукт, що містить життєво необхідний йод. Її легко купити в будь-якому магазині, але краще пізнати, як приготувати мариновану морську капусту в домашніх умовах.

Таку капусту можна їсти окремо, приправивши олією або майонезом, а також додавати в інші салати. Цей продукт дуже корисний для організму, а приготований в домашніх умовах буде в два рази корисніше, тому як ви можете бути впевненими в його якості та свіжості. Основою для приготування буде сушена морська капуста, яку необхідно попередньо залити водою, а потім зварити.

  • Морська капуста сушена - 25 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Корінь селери - 0, 5 штуки
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 6 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет столовий - 50 мілілітрів
маринована морська капуста - фото крок 1
1. Сушену морську капусту перед приготуванням замочуємо в холодній воді на 10 годин.
маринована морська капуста - фото крок 2
2. Через покладений час відкидаємо капусту на сито і промиваємо під проточною водою, в каструлю наливаємо трохи води, в киплячу воду закидаємо капусту, варимо 15 хвилин, після чого зливаємо воду. Повторюємо цю процедуру ще 2 рази.
маринована морська капуста - фото крок 3
3. Для маринаду в каструлю наливаємо 1 літр води, додаємо всі спеції, крім оцту, і варимо 10 хвилин, після чого вимикаємо вогонь, трохи охолоджуємо рідина і вливаємо туди оцет.
маринована морська капуста - фото крок 4
4. На тертці подрібнюємо половину кореня селери і моркву. У мисці змішуємо відварену морську капусту, додаємо натерті овочі і заливаємо остиглим маринадом, який пропускаємо через фільтр з марлі. Перемішуємо інгредієнти і відправляємо в холодильник на 12 годин. Смачного!

Схожі рецепти