Маринована морська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Морська капуста - дуже корисний продукт, що містить життєво необхідний йод. Її легко купити в будь-якому магазині, але краще пізнати, як приготувати мариновану морську капусту в домашніх умовах.
Таку капусту можна їсти окремо, приправивши олією або майонезом, а також додавати в інші салати. Цей продукт дуже корисний для організму, а приготований в домашніх умовах буде в два рази корисніше, тому як ви можете бути впевненими в його якості та свіжості. Основою для приготування буде сушена морська капуста, яку необхідно попередньо залити водою, а потім зварити.
- Морська капуста сушена - 25 грам
- Морквина - 1 штука
- Корінь селери - 0, 5 штуки
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 6 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Оцет столовий - 50 мілілітрів
1. Сушену морську капусту перед приготуванням замочуємо в холодній воді на 10 годин.
2. Через покладений час відкидаємо капусту на сито і промиваємо під проточною водою, в каструлю наливаємо трохи води, в киплячу воду закидаємо капусту, варимо 15 хвилин, після чого зливаємо воду. Повторюємо цю процедуру ще 2 рази.
3. Для маринаду в каструлю наливаємо 1 літр води, додаємо всі спеції, крім оцту, і варимо 10 хвилин, після чого вимикаємо вогонь, трохи охолоджуємо рідина і вливаємо туди оцет.
4. На тертці подрібнюємо половину кореня селери і моркву. У мисці змішуємо відварену морську капусту, додаємо натерті овочі і заливаємо остиглим маринадом, який пропускаємо через фільтр з марлі. Перемішуємо інгредієнти і відправляємо в холодильник на 12 годин. Смачного!