Смажена брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі - дуже смачний і корисний овоч, однак готувати його вміють не всі. Розповідаю, як готується смажена брокколі - відмінний гарнір або самостійне овочеве блюдо.
Якщо смак вареної брокколі вам не подобається, або якщо ви взагалі ніколи не пробували брокколі (все-таки не найпопулярніший у нас овоч), рекомендую познайомитися зі смаженою брокколі. Смажена брокколі - це дуже ситна штука, яку смачно подавати на гарнір до якихось страв. Я, втім, іноді повноцінно наїдаюся порцією смаженої брокколі без жодних там добавок - смачно адже, ситно і поживно.
- Брокколі - 3 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1/2 склянки
- Сіль - - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Брокколі промиваємо під холодною водою і нарізаємо, як показано на фото.
Кладемо брокколі в киплячу воду і варимо 10 хвилин при повільному кипінні.
Поки брокколі варяться, збиваємо яйця з сіллю.
Відварену брокколі відкидаємо на друшляк, даємо їй обсохнути.
Яйця збиваємо до такої консистенції, як на фото. В іншу мисочку прокидається борошно.
Шматочки брокколі обвалюють спочатку в борошні, потім - у збитому яйці. Тим часом ставимо на вогонь сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло.
Обсмажуємо брокколі з усіх боків до готовності яєчного клярі - це приблизно 5-8 хвилин на середньому вогні.
Блюдо готово. Подавати в гарячому вигляді. Смачного!