Смажена брокколі з квасолею і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне блюдо: ситне, ароматне і яскраве. Воно може бути подано гарячим і холодним, може бути самостійною стравою або гарніром, в будь-якому випадку вибір за вами. Готуємо легко і смачно!
Смачна страва для любителів брокколі і бобових. Воно стане в нагоді і тим, хто дотримується посту, але в цьому випадку доведеться виключити бекон. Процес приготування дуже простий і швидкий, я довше додавала рецепт, ніж готувала страву Смачно, ароматно і ситно!
- Брокколі - 200-250 грам
- Квасоля - 3-4 Ст. Ложок (консервована)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Бекон - 50-70 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 0, 5-1 Ст. Ложки (за смаком)
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
1. Ось і всі наші інгредієнти, Не мало справедливості?
2. Брокколі розбираємо на суцвіття і заливаємо окропом, або можете злегка відварити, якщо любите м'яку брокколі.
3. Бекон нарізаємо на шматочки, очистимо цибулю і часник. Лук наріжемо четвертькольцами, а часник дрібно порубати.
4. На добре розігрітій сковороді з ложкою рослинного масла обсмажуємо бекон до улюбленого вами стану. Мені подобається добре обсмажений і хрусткий бекон. Прибираємо обсмажені шматочки зі сковороди.
5. А натомість викладаємо на сковороду цибулю, часник, теж обсмажуємо їх до улюбленого стану. Лук може бути трохи м'яким, прозорим або золотистого кольору.
6. Брокколі відкидаємо на друшляк, нехай стече вся рідина. А потім поливаємо брокколі лимонним соком.
7. Відправляємо брокколі на сковороду і обсмажуємо хвилини 3-4. Солимо і перчимо.
8. Додамо квасоля без рідини, перемішуємо і прогріваємо ще хвилинку-півтори.
9. Викладаємо на тарілку і додамо хрусткий бекон. Смачно!