Рецепт Брокколі смажена фото

Брокколі смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Брокколі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Гарніри
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.

Любителі легких овочевих страв, які до того ж готуються просто і швидко, напевно оцінять цей рецепт. Брокколі, приготована на сковороді, може бути самостійною стравою або гарніром до м'яса.

Опис приготування:

Брокколі - дуже корисний і смачний овоч. З неї готують безліч страв, і я пропоную вам спробувати приготувати смажену брокколі з допомогою цього дуже простого рецепту. Смажена брокколі - це відмінне блюдо для сніданку або вечері і чудовий гарнір до м'яса на обід. Це швидко, смачно і просто!

  • Брокколі - 250-300 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
брокколі смажена - фото крок 1
Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння. Опускаємо в окріп суцвіття брокколі. Можна їх розібрати на менші шматочки відразу, а можна і після варіння. Варимо великі суцвіття хвилин 6-7, якщо маленькі - 4-5 хвилин.
брокколі смажена - фото крок 2
Після варіння опускаємо броколі в миску з холодною водою і шматочками льоду. В цьому випадку брокколі не втратить свій яскравий зелений колір.
брокколі смажена - фото крок 3
Очистимо часник і дрібно порубати.
брокколі смажена - фото крок 4
Остигнули суцвіття відкидаємо на друшляк, а потім розрізаємо на невеликі шматочки.
брокколі смажена - фото крок 5
Нагріваємо на середньому вогні сковороду з маслом і викладаємо подрібнений часник. Обсмажуємо буквально 1 хвилину.
брокколі смажена - фото крок 6
Додаємо на сковороду брокколі і обсмажуємо, помішуючи, хвилин 5. Солимо і посипаємо перцем. Можна додати свої улюблені приправи, а при подачі посипати тертим сиром.

Схожі рецепти