Брокколі смажена
(покроковий рецепт з фото)
Любителі легких овочевих страв, які до того ж готуються просто і швидко, напевно оцінять цей рецепт. Брокколі, приготована на сковороді, може бути самостійною стравою або гарніром до м'яса.
Брокколі - дуже корисний і смачний овоч. З неї готують безліч страв, і я пропоную вам спробувати приготувати смажену брокколі з допомогою цього дуже простого рецепту. Смажена брокколі - це відмінне блюдо для сніданку або вечері і чудовий гарнір до м'яса на обід. Це швидко, смачно і просто!
- Брокколі - 250-300 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння. Опускаємо в окріп суцвіття брокколі. Можна їх розібрати на менші шматочки відразу, а можна і після варіння. Варимо великі суцвіття хвилин 6-7, якщо маленькі - 4-5 хвилин.
Після варіння опускаємо броколі в миску з холодною водою і шматочками льоду. В цьому випадку брокколі не втратить свій яскравий зелений колір.
Очистимо часник і дрібно порубати.
Остигнули суцвіття відкидаємо на друшляк, а потім розрізаємо на невеликі шматочки.
Нагріваємо на середньому вогні сковороду з маслом і викладаємо подрібнений часник. Обсмажуємо буквально 1 хвилину.
Додаємо на сковороду брокколі і обсмажуємо, помішуючи, хвилин 5. Солимо і посипаємо перцем. Можна додати свої улюблені приправи, а при подачі посипати тертим сиром.