Смачний маринад для шашлику з курки
(покроковий рецепт з фото)
Літо - саме час для смачного і ароматного шашлику. Хочете дізнатися як приготувати смачний маринад для шашлику з курки? Тоді читайте цей простий рецепт, завдяки якому шашлик буде соковитим.
Якщо ви хочете зробити шашлик більш пікантним і гострим, то замість цибулі для маринаду можна використовувати свіжий часник. Курка з часником - відмінне поєднання. Однак маринад з цибулею робить марнованное в нм м'ясо неймовірно ніжним за рахунок того, що цибульний сік вступає в реакцію з волокнами м'яса размягчяет його.
- Майонез - 300 грам (без смакових добавок)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Курячі стегна або гомілки - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки і нрежьте. Різати цибулю краще дуже тонкими півкільцями. Чим тонше нарізаний лук, тим більше смаку і аромату він зможе віддати маринаду для шашлику.
Лук змішайте з майонезом і додайте сіль за смаком. Цю масу добре поперчіть. За смаком можна додати паприку замість чорного перцю. Цей маринад відразу змішуйте у великій посуді, щоб викласти туди курку.
Закладати курку в цей маринад потрібно не більше, ніж на три години. Це виключить можливість того, що м'ясо стане жорстким. Наполягати м'ясо в маринаді потрібно при кімнатній температурі. При смаженні на вугіллі такий шашлик покриється прекрасної скоринкою.
Курячий шашлик, який наполягав в майонезно-цибульному маринаді, володіє дивовижною ніжністю і тонким ароматом. Куряче м'ясо готується швидко, тому його важливо не пересушити. Як тільки шашлик покриється красивою скоринкою, його можна знімати з шампурів або решітки.