Смачний і легкий салат з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Мрієте про новий рецепті салату без майонезу? готуйте продукти, адже я розповім, як приготувати смачний і легкий салат з баклажанів, помідорів, сиру фета і зелені. Заправка - оливкова олія.
Такий салат найкраще готувати влітку, коли овочі свіжі і максимально корисні. Готувати такий салат потрібно незадовго до подачі, щоб овочі не пустили занадто багато соку. Якщо у вас дуже тверді баклажани, надішліть їх на кілька хвилин в духовку, але обов'язково замочіть їх у підсоленій воді, так з овочів піде гіркоту. Фету можна замінити бринзою, а волоські горіхи - злегка підсмаженим арахісом.
- Фета - 250 грам (або бринза)
- Горіхи - 50 грам (волоські)
- Баклажани - 3 штуки
- Помідори - 3-4 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелень - 1 пучок
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка (яблучний 6%)
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Баклажани наріжте скибочками, Залиште сіль і 10-15 хвилин. Злийте рідину. Обсмажте баклажани на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
2. Перекладіть баклажани в миску і змішайте з яблучним оцтом і подрібненим часником. Залиште на 10 хвилин. Помідори наріжте невеликими шматочками.
3. Волоські горіхи порубати ножем, зелень (петрушку, кріп і базилік) порубати. Викладіть салат на блюдо: баклажани, помідори, зелень, фету і горіхи. Збризніть салат оливковою олією. Смачного!