Смачний Антракот на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Встояти перед ароматом смаженого м'яса на природі - задачі не з легких. Якщо у вас намічається пікнік, тоді класичний рецепт антрекота на мангалі буде просто необхідний.
Якщо ви шукайте простий і смачний рецепт приготування антрекота на мангалі, тоді зверніть увагу на цей варіант. Ароматне і ніжне м'ясо, доповнене спеціями, буквально тане по роті. Якщо доповнити маринад невеликою кількістю пива або червоного вина, тоді блюдо перетвориться на справжнє смакота.
- Свинина - 1 кілограм
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Пиво - 150 мілілітрів (або вино)
1. Свинячий антрекот вимити, обсушити трохи паперовим рушником.
2. Нарізати гострим ножем, але не дуже тонко, щоб антрекот на мангалі в домашніх умовах не висох і не став гуязикам.
3. З'єднати сіль, перець і подрібнений трохи лавровий лист. Очистити цибулину і нарізати дрібними кубиками. Додати приправи до м'яса і як слід перемішати. Влити трохи пива і залишити в маринаді мінімум на 30 хвилин. Також розм'якшити м'ясо і надати йому неймовірний смак і аромат може червоне сухе вино.
4. Після того, як свинина трохи просочилася маринадом, викласти м'ясо на решітку.
5. Надіслати на мангал і смажити хвилин 15-30, в залежності від товщини м'яса і спека. У процесі можна поливати свинину маринадом, щоб зробити її ще більш соковитою.
6. Важливо стежити, щоб м'ясо не стало горіти. Класичний рецепт антрекота на мангалі передбачає середню прожарювання м'яса, проте все залежить від ваших смакових уподобань.
7. Коли антрекот готовий його можна зняти з решітки і при бажанні доповнити свіжою зеленню, соусом або овочами, смаженими на мангалі.