Смачні мариновані маслюки
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше, ніж гаряча картопля c грибочками? ! А за цим рецептом замариновані грибочки просять навіть ті, хто їх не любить і ніколи не їсть. Пригощайтеся!
За рахунок промивання грибів і додавання цукру, маринад виходить дуже смачним і практично не тягнеться, як це зазвичай буває. Спочатку він здасться трохи гострим, але потім все прийде в норму. Я вказала кількість солі тільки для маринаду. А під час відварювання грибів воду потрібно посолити, щоб сіль добре відчувалася. І промивати гриби потрібно дуже ретельно. Від цього залежить якість і чистота маринаду в готовому вигляді. Навіть якщо Ви не дуже любите смак гвоздики, не раджу від неї позбавлятися. Тут вона дуже поєднується і підходить. Смачного!
- Гриби - 1 кілограм (масло)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Оцет 9% - 8 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 4 штуки
- Гвоздика - 3 штуки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Переберія і очистіть гриби від бруду, видаліть плівки на капелюшках.

Залиште маленькі гриби цілком, а великі поріжте на часточки. Залийте водою і доведіть до кипіння. Приправити сіллю і приварити 30 хвилин.

Вилийте вміст в друшляк, дайте стекти відвару і добре промийте гриби під холодною водою. Дайте стекти воді.

Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, оцет, спеції і доведіть до кипіння. Опустіть в маринад гриби і варіть 20 хвилин.

Розкладіть в стерилізовані банки, закатати і після охолодження приберіть в холодне місце.

Смачного!