Слойки з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Такі гарненькі слойки цілком реально приготувати буквально за півгодини. Не вірите? Прочитайте рецепт приготування слоек з грушею і переконайтеся самі!
Слоечки виходять чарівні - м'які, соковиті і дуже смачні. Правда, є один секрет - якщо груші у вас зовсім жорсткі, краще їх попередньо розрізати навпіл і відварити в сильно солодкій воді хвилин 10. Але якщо фрукти досить стиглі, то ніяких додаткових хитрувань не буде потрібно.
До речі, волоські горіхи можна замінити будь-якими свіжими ягодами або сухофруктами (наприклад, родзинками) і т.Д. - вийде не менш смачно.
Ну що, готові дізнатися, як приготувати слойки з грушею? Тоді приступимо!
- Листкове тсто готове - 500 грам
- Груші - 4 штуки
- Грецькі горіхи - 4 штуки (або інші горіхи, сухофрукти, цукати)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Груші вимити, витерти паперовим рушником, очистити від шкірки, розрізати навпіл і вирізати серцевину з кісточками.
Кожну половинку порізати, але не до кінця, поперек на тонкі часточки.
Перевернути і в отвір, яке залишилося від серцевини, вкласти половинку волоського горіха або трохи сухофруктів.
Викласти половинки груш на пласт тесту на відстані декількох сантиметрів один від одного.
Розрізати тісто на квадрати або ромби - як більше подобається.
Розрізати тісто на квадрати або ромби - як більше подобається.
Перенести майбутні слойки на застелений пергаментним папером деко.
Кожну половинку груші злегка втиснути в тісто.
Кожну половинку груші злегка втиснути в тісто.
Випікати 15-20 хвилин в розігрітій до 220С духовці - до золотистого рум'яного кольору. Остигнули слойки рясно посипати сумішшю цукрової пудри і кориці.
Видалити Ось і все - слойки з грушею готові! Приємного чаювання!