Скумбрія, запечена з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - чудовий вид морської риби. Її м'ясо дуже смачне. Скумбрію можна приготувати особливо, подати святково. Даний рецепт годиться як для приготування на вогні, так і для духовки.
Таку рибу можна подати злегка інакше. Я пропоную розрізати рибу не по лінії черевця, а зі спини, через спину видалити хребет і тельбухи. Таким чином риба матиме більш цікавий вигляд. Запікати таку рибу слід в духовці. Перед запіканням, начинку можна присипати тертим сиром. Від цього риба буде ще смачніше.
Однієї такої риби вистачить на 4-6 людина. Варіант, як приготувати скумбрію, запечену з грибами, нескладний, спробуйте!
- Скумбрія заморожена - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Печериці заморожені - 200 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Для приготування страви нам необхідно взяти тушку риби. Вибирайте тушку рівну, велику, без izayanov. Рибу потрібно вимити. Видаліть зябра, розпоріть черевце, попатраєте рибку. Знову промийте її і обсушити. Натріть сіллю і перцем. Не використовуйте багато солі, т.К. Скумбрія сама по собі солона.
Ріпчасту цибулю необхідно очистити і нарізати півкільцями.
На рослинному маслі обсмажити цибулю до м'якості. Додайте нарізані гриби. Гасіть все разом, періодично помішуючи, до готовності. У самому кінці приготування посоліть і поперчіть.
Продовжуємо працювати з рибою. Поки начинка остигає, на тушці зробіть надрізи з обох сторін. У надрізи вставте часточки лимона.
Фольгу змастіть рослинною олією. Наповніть черевце риби підготовленої начинкою. Утрамбуйте. На змащений лист фольги викладіть нарізану зелень. Вона запобіжить можливому пригорання риби. На зелень викладіть тушку риби. Закрийте її листом фольги. Закріпіть краю так, щоб утворюється пар і сік не витікали.
Запікайте рибу на решітці мангала або в духовці 40 хвилин. Якщо запікаєте в духовці, то використовуйте температурний нагрів 180-200 градусів. Якщо на мангалі, то на тліючих вугіллі, без агресивного полум'я.