Скумбрія, запечена в пакеті
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цієї риби не потрібні ніякі спеції, тільки два головних компонента - скумбрія і соєвий соус. Кожен, хто спробує таку рибу, обов'язково попросить у вас рецепт.
Це дивно простий рецепт, за яким скумбрія, запечена в пакеті, виходить дивно смачною, соковитою і ніжною. Головним компонентом є соєвий соус, який маринує рибу. Вона готується в пакеті за допомогою утворив пара, у власному соку. Повірте, за цим рецептом скумбрія, запечена в пакеті, здивує навіть найвибагливішого гурмана і любителя риби.
- Скумбрія - 1 штук
- Соєвий соус - 150 мілілітрів
1. Дуже важливо, щоб соєвий соус був оригінальним. Для приготування цієї страви нам знадобиться скумбрія. На двох чоловік буде достатньо однієї рибини. З цього розрахунку думайте, скільки вам буде потрібно риби. Якщо ви готуєте її на святковий стіл, тоді 1 риба на трьох людей, оскільки будуть і інші закуски.
2. Отже, рибу чистимо і замочуємо в соєвому соусі. Ми залишаємо на 20 хвилин. Потім викладаємо скумбрію в рукав для запікання і відправляємо в розігріту духовку.
3. Під час запікання риба буде просочуватися соусом. Рукав як правило надувається і риба готується у власному соку за рахунок утворився всередині пара.
4. В середньому вона готується близько 40 хвилин. Коли вона приготується, дістаємо її, проколюємо рукав і даємо рибі "відпочити" трохи на столі.
5. Якщо готуєте для вечері сім'єю, відокремте філе від кістки і подавайте скумбрію з овочами. Вона відмінно поєднується з картоплею і помідорами. Оскільки в цій рибі немає дрібних кісток, філе можна їсти, не побоюючись, що попадуться кісточки.
6. Я готувала скумбріію до приходу гостей, тому цілу рибу нарізала на шматочки і подавала на одній страві. Прикрасити можна за бажанням: це можуть бути листя салату, свіжі овочі і навіть петрушка.