Скумбрія в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто любить прості, корисні і смачні страви, хочу запропонувати дуже класний варіант, як приготувати скумбрію в духовці без зайвого клопоту. Ситно, смачно і нескладно - ідеально на кожен день!
Ця страва добре тим, що без зайвих зусиль виходить відмінний обід або вечерю для всієї родини. Крім рибки, можна запекти найрізноманітніші овочі, які будуть чудовим гарніром при подачі. Сама по собі скумбрія не вимагає особливих маринадів і великої кількості спецій, вона досить смачна і насичена. Так що дуже рекомендую взяти цей рецепт на замітку.
- Скумбрія - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (перець, трави, koriandr і TD)
- Лимон - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів (по бажанню)
- Зелень - 1 пучок (кріп, фенхель і т.Д. )
1. Підготовчий етап дуже простий і не займає багато часу. Насамперед вимийте і висушіть добре зелень. Рибку очистіть від нутрощів, видаліть плавники і при бажанні голову. Підготуйте жароміцних форму, викладіть на дно зелень, а зверху розмістите рибку. Очистіть часник, наріжте дрібно і присипте їм скумбрію.
2. Далі додайте за смаком сіль і улюблені спеції. Влийте в форму трохи оливкового масла і білого вина для більш інтенсивного смаку і аромату. Вичавіть сік лимона і акуратно розмістіть його в черевці. Розігрійте духовку до 180 градусів. Накрийте форму фольгою і відправте запікатися на 15 хвилин.
3. Акуратно приберіть фольгу і запікайте рибку ще хвилин 7-10. Важливо не пересушити її, тому слід стежити на останньому етапі за ступенем готовності скумбрії.
4. От і все, вийшло дуже смачно, апетитно, корисно і без особливого клопоту. Подавайте рибу до столу з соусом, гарніром, овочами або хлібом. Смачного!