Скумбрія під маринадом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія ідеально підходить для запікання. Риба виходить ще смачніше і ароматні, якщо попередньо її замаринувати з пряними травами і лимоном. Маринад наповнює смаком і робить скумбрію соковитіше.
Пряні трави для маринаду підбираємо по своєму смаку. Можна використовувати універсальну суміш трав для риби або підготувати свою суміш. Добре підійдуть прованські або середземноморські трави. По бажанню, готову скумбрію можна збризнути соком лимона.
- Скумбрія - 1 штука
- Олія соняшникова - 15 мілілітрів
- Прованські трави - 2 щіпки
- Чорний перець - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 щіпка
- Сік лимона - 15 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Підготуємо інгредієнти.
Для маринаду з'єднуємо соняшникову олію, пряні трави, сіль і перець.
Додаємо сік лимона і перемішуємо.
Скумбрію потрошимо і промиваємо в холодній воді.
Зверху на рибі робимо неглибокі надрізи і поливаємо маринадом. Маринад повинен потрапити всередину риби і наповнити розрізи. Ми залишаємо на 30 хвилин.
Лук ріжемо і кладемо в рукав для запікання. Скумбрію з маринадом кладемо на цибулю. Краї рукава зав'язуємо. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.
Скумбрія готова. Смачного!