Рецепт Скумбрія під маринадом в духовці фото

Скумбрія під маринадом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Скумбрія ідеально підходить для запікання. Риба виходить ще смачніше і ароматні, якщо попередньо її замаринувати з пряними травами і лимоном. Маринад наповнює смаком і робить скумбрію соковитіше.

Пряні трави для маринаду підбираємо по своєму смаку. Можна використовувати універсальну суміш трав для риби або підготувати свою суміш. Добре підійдуть прованські або середземноморські трави. По бажанню, готову скумбрію можна збризнути соком лимона.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Олія соняшникова - 15 мілілітрів
  • Прованські трави - 2 щіпки
  • Чорний перець - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сік лимона - 15 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
скумбрія під маринадом в духовці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
скумбрія під маринадом в духовці - фото крок 2
Для маринаду з'єднуємо соняшникову олію, пряні трави, сіль і перець.
скумбрія під маринадом в духовці - фото крок 3
Додаємо сік лимона і перемішуємо.
скумбрія під маринадом в духовці - фото крок 4
Скумбрію потрошимо і промиваємо в холодній воді.
скумбрія під маринадом в духовці - фото крок 5
Зверху на рибі робимо неглибокі надрізи і поливаємо маринадом. Маринад повинен потрапити всередину риби і наповнити розрізи. Ми залишаємо на 30 хвилин.
скумбрія під маринадом в духовці - фото крок 6
Лук ріжемо і кладемо в рукав для запікання. Скумбрію з маринадом кладемо на цибулю. Краї рукава зав'язуємо. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.
скумбрія під маринадом в духовці - фото крок 7
Скумбрія готова. Смачного!

Схожі рецепти