Навага в духовці під маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування рибки, яку можна подати на вечерю в будній день або до обіду з будь-яким гарніром. Знадобиться простий набір інгредієнтів, який завжди є під рукою.
Для додання аромату рибі, можете додати в соус часник і приправи для риби. Замість навазі, з бюджетної риби, можете взяти минтай. Розповім вам детально, як приготувати навагу в духовці під маринадом.
- Навага - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука (великий)
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Зелень - пучок (кріп, петрушка)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У риби відріжте голову і очистіть її від нутрощів.
Навагу помийте і обсушіть. Борошно змішайте з сіллю і перцем за смаком. У підготовленій борошні обваляйте тушки риби з двох сторін.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладіть рибу в форму. За допомогою кулінарної кисті змастіть тушки зверху рослинним маслом (поверх муки). Поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Поки риба запікається, підготуємо овочі. У сковороді з рослинним маслом обсмажте нарізану цибулю і моркву.
Помідор очистіть від шкірки, пробийте м'якоть блендером і влийте на сковороду. Перемішайте і обсмажте ще 1-2 хвилини.
Додайте цукор, сіль за смаком, посічену зелень. Перемішайте і через 1 хвилину вимкніть плиту.
Після закінчення півгодини дістаньте рибу з духовки, розкладіть зверху овочевий маринад і запікайте ще 10 хвилин!
Смачного!