Рецепт Навага в духовці фото

Навага в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

Любіть корисну і нежирну рибку? Тоді вам потрібно занть як приготувати навагу в духовці. Цей рецепт абсолютно простий, а риба готується моментально. Але вона виходить ніжною і ароматною.

Опис приготування:

Оскільки навага досить низькокалорійна риба, на одну порцію я подаю цілу рибу, НЕ нарізаючи її. Подавати рибу з картоплею найкраще в доповненні з салатом зі свіжих овочів, приправленого олією.

З піправ, які прекрасно доповнюють навагу, крім розмарину і коріандру, можна виділить фенхель, чебрець і базилік. Ці приправи можна додавати до риби для чудесного аромату в різних поєднаннях і пропорціях.

  • Навага - 3 штуки
  • Картопля - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
навага в духовці - фото крок 1
Тушки наваги спочатку потрібно обробити. Відокремте голову і випатрати черевце, витягніть нутрощі. Добре промийте рибу всередині.
навага в духовці - фото крок 2
Вибирайте досить великі бульби картоплі. Очистіть їх і наріжте великими кружечками. Рибу натріть сіллю і сумішшю спецій, rozmarinom і koriandrom. А на картоплю можна насипати спеціальну приправу або просто сіль з чорним меленим перцем.
навага в духовці - фото крок 3
На деко покладіть шматок фольги і викладіть на нього тушки наваги і шматочки картоплі. Збризніть рибу з картоплею рослинним маслом і накрийте все другим листом фольги, загорніть краю і проколіть верхню фольгу в декількох місцях.
навага в духовці - фото крок 4
Духова шафа розігрійте до 180 градусів. Поставте туди деко і запікайте близько 20 хвилин. Після цього зніміть фольгу і дайте страві запектися ще 5 хвилин. Картопля повинен покритися скоринкою. Потім блюдо можна викладати на тарілки.

Схожі рецепти