Навага в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Любіть корисну і нежирну рибку? Тоді вам потрібно занть як приготувати навагу в духовці. Цей рецепт абсолютно простий, а риба готується моментально. Але вона виходить ніжною і ароматною.
Оскільки навага досить низькокалорійна риба, на одну порцію я подаю цілу рибу, НЕ нарізаючи її. Подавати рибу з картоплею найкраще в доповненні з салатом зі свіжих овочів, приправленого олією.
З піправ, які прекрасно доповнюють навагу, крім розмарину і коріандру, можна виділить фенхель, чебрець і базилік. Ці приправи можна додавати до риби для чудесного аромату в різних поєднаннях і пропорціях.
- Навага - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Тушки наваги спочатку потрібно обробити. Відокремте голову і випатрати черевце, витягніть нутрощі. Добре промийте рибу всередині.
Вибирайте досить великі бульби картоплі. Очистіть їх і наріжте великими кружечками. Рибу натріть сіллю і сумішшю спецій, rozmarinom і koriandrom. А на картоплю можна насипати спеціальну приправу або просто сіль з чорним меленим перцем.
На деко покладіть шматок фольги і викладіть на нього тушки наваги і шматочки картоплі. Збризніть рибу з картоплею рослинним маслом і накрийте все другим листом фольги, загорніть краю і проколіть верхню фольгу в декількох місцях.
Духова шафа розігрійте до 180 градусів. Поставте туди деко і запікайте близько 20 хвилин. Після цього зніміть фольгу і дайте страві запектися ще 5 хвилин. Картопля повинен покритися скоринкою. Потім блюдо можна викладати на тарілки.