Рецепт Смажена навага фото

Смажена навага
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Перед вами приголомшливий варіант повноцінного обіду чи вечері для всієї родини - смажена навага в домашніх умовах з апетитним соусом з фенхеля і білого вина. Спробуйте приготувати її - це захват!

Приголомшливий варіант, як приготувати смажену навагу, хочу запропонувати вам на замітку. Швидко і просто на вашому столі з'явиться корисна і смачна рибка. Що стосується соусу, то це лише одна з можливих ідей, ви можете приготувати і будь-який інший, який вам до смаку.

  • Навага - 500 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Фенхель - 200 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Біле вино - 100 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон - 100 мілілітрів
  • Зелень - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
смажена навага - фото крок 1
1. Рибу вимийте, обсушити, при необхідності видаліть нутрощі, голову і хвіст. Наріжте порційними шматочками.
смажена навага - фото крок 2
2. Посоліть і поперчіть за смаком. При бажанні в рецепті приготування смаженої наваги можна використовувати ароматні трави і спеції для риби. Обваляйте рибку з усіх боків в борошні.
смажена навага - фото крок 3
3. Викладіть на сковороду з заздалегідь розігрітою рослинною олією. Смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки з двох сторін.
смажена навага - фото крок 4
4. Паралельно можна зайнятися соусом. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
смажена навага - фото крок 5
5. Подрібніть фенхель, відправте його в масло.
смажена навага - фото крок 6
6. Обсмажте до золотистого кольору. Наполягати вино, а через пару хвилин додайте бульйон (найкраще овочевий або рибний). Гасіть на середньому вогні до м'якості. Після додайте подрібнений часник.
смажена навага - фото крок 7
7. Збийте жовток з вершками. Влийте отриману суміш в сотейник. Додайте за смаком сіль і перець. Перемішайте як слід і залиште на вогні до загусання.
смажена навага - фото крок 8
8. В кінці додайте подрібнену зелень за смаком. Ще раз перемішайте і зніміть з вогню.
смажена навага - фото крок 9
9. Коли все готово, смажена навага в домашніх умовах може бути подана до столу з соусом, овочами або гарніром за смаком. Смачного!

Схожі рецепти