Смажена навага
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами приголомшливий варіант повноцінного обіду чи вечері для всієї родини - смажена навага в домашніх умовах з апетитним соусом з фенхеля і білого вина. Спробуйте приготувати її - це захват!
Приголомшливий варіант, як приготувати смажену навагу, хочу запропонувати вам на замітку. Швидко і просто на вашому столі з'явиться корисна і смачна рибка. Що стосується соусу, то це лише одна з можливих ідей, ви можете приготувати і будь-який інший, який вам до смаку.
- Навага - 500 грам
- Борошно - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Фенхель - 200 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Зелень - 1 За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Рибу вимийте, обсушити, при необхідності видаліть нутрощі, голову і хвіст. Наріжте порційними шматочками.
2. Посоліть і поперчіть за смаком. При бажанні в рецепті приготування смаженої наваги можна використовувати ароматні трави і спеції для риби. Обваляйте рибку з усіх боків в борошні.
3. Викладіть на сковороду з заздалегідь розігрітою рослинною олією. Смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки з двох сторін.
4. Паралельно можна зайнятися соусом. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
5. Подрібніть фенхель, відправте його в масло.
6. Обсмажте до золотистого кольору. Наполягати вино, а через пару хвилин додайте бульйон (найкраще овочевий або рибний). Гасіть на середньому вогні до м'якості. Після додайте подрібнений часник.
7. Збийте жовток з вершками. Влийте отриману суміш в сотейник. Додайте за смаком сіль і перець. Перемішайте як слід і залиште на вогні до загусання.
8. В кінці додайте подрібнену зелень за смаком. Ще раз перемішайте і зніміть з вогню.
9. Коли все готово, смажена навага в домашніх умовах може бути подана до столу з соусом, овочами або гарніром за смаком. Смачного!