Навага, смажена на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете швидко підсмажити на вечерю рибку, то вибирайте навагу. Вона не жирна, дуже соковита і смачна. Ви можете приготувати її як цілком, так і розрізавши на порційні шматки.
Незважаючи на те, що навага дуже смачна, коли гаряча, риба не втрачає своїх якостей і після того, як охолоне. Її можна зберігати в холодильнику кілька днів і подавати холодною, НЕ розігріваючи. До навазі підходить картопля, паста або будь-які крупи як гарнір. Щоб дізнатися, як приготувати навагу, смажену на сковороді, прочитайте цей рецепт.
- Навага - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Жовток - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Приправа для риби - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Рибу вимийте і висушіть. Якщо вона не випотрошена, то відріжте у неї плавники, хвіст, голову, дістаньте нутрощі. Тушки наваги порубати на шматки однакового розміру.
Натріть рибу сіллю і приправою для риби. Потім розбийте в піалку сирі яйця, збийте їх виделкою і умочіть в яйця рибу. Потім опустіть шматки наваги в борошно і обваляйте їх в ній.
У сковороду налийте олію. Поставте її на середній вогонь і гарненько розігрійте. Обсмажуйте шматки риби в маслі з усіх боків близько п'ятнадцяти хвилин.
Подавайте рибу відразу ж гарячої, попередньо виклавши її на паперову серветку. Таким чином ви позбавитеся від непотрібного масла.