Скумбрія копчена
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачну копчену скумбрію можна приготувати самому. Для цього вам буде потрібно коптильня для холодного копчення, скумбрія і сіль. Ніякої хімії. Все натуральне і корисне.
У порівнянні з магазинної скумбрією, приготована своїми руками копчена скумбрія більш корисна. У неї приємний смак і аромат. Якраз для святкового столу. Смачного!
- Скумбрія - 6-8 штук
- Сіль - За смаком
- Вода - За смаком
Для початку вам знадобиться сама скумбрія ну і звичайно коптильня холодного копчення. Разморозьте рибу.
Випатрайте і відокремте голови. Ретельно промийте рибу і складіть в ємність для засолювання. Рясно пересипте скумбрію сіллю і залиште в холодильнику на 12 годин.
Просолену скумбрію промийте від надлишків солі, видаліть вологу паперовим рушником. Потім підвісьте рибу в прохолодному приміщенні на кілька годин просохнути. Після цього помістіть її в коптильную камеру. Підтримуючи температуру не більше 25 градусів, коптити скумбрію протягом 24 годин. Більше температуру можна робити, так як з риби витече жир
Готову скумбрію вийміть з коптильної камери.