Скумбрія, копчена в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування таких страв в моєму будинку і з'явилося це диво техніки для кухарів - аерогриль. Риба в ньому виходить просто чудовою, та й не тільки риба. Але сьогодні будемо говорити про скумбрії.
Готую в аерогрилі багато різних страв. Але особливо мені подобається один рецепт - копчена скумбрія. Завдяки цьому апарату в домашніх умовах виходить просто дивовижна рибка, який не купиш ні в якому магазині. Спробуйте приготувати самі:
1. Голову і хвіст у риби відріжте і добре випатрати тушку, промийте проточною водою.
2. Потім скумбрію посоліть, змастіть спеціями і рідким димом зсередини і зовні. Тушку перев'яжіть мотузкою.
3. Грати аерогрилю змастіть маслом, покладіть на неї рибу і встановіть на найнижчий рівень.
4. На верхній рівень поставте решітку з невеликою металевою ємністю, в яку слід насипати щіпку вільхових тирси, змочених рідким димом.
5. Увімкніть аерогриль на 190 градусів і готуйте протягом 40 хвилин.
По закінченню зазначеного часу наш делікатес готовий - остудіть його і подайте на стіл. Смачного!
- Скумбрія - 2-3 штук
- Сіль, спеції - За смаком
- Вільхові тирса - За смаком
- Рідкий дим - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Голову і хвіст у риби відріжте і добре випатрати тушку, промийте проточною водою.
2. Потім скумбрію посоліть, змастіть спеціями і рідким димом зсередини і зовні. Тушку перев'яжіть мотузкою.
3. Грати аерогрилю змастіть маслом, покладіть на неї рибу і встановіть на найнижчий рівень.
4. На верхній рівень поставте решітку з невеликою металевою ємністю, в яку слід насипати щіпку вільхових тирси, змочених рідким димом.
5. Увімкніть аерогриль на 190 градусів і готуйте протягом 40 хвилин.
По закінченню зазначеного часу наш делікатес готовий - остудіть його і подайте на стіл. Смачного!