Скумбрія фарширована
(покроковий рецепт з фото)
У Радянському Союзі щочетверга був рибним днем, з тих пір пройшло багато часу, але любов до риби у багатьох залишилася донині. Розповідаю, як приготувати скумбрію фаршировану.
Цей рецепт вдало поповнить кулінарну скарбничку. З скумбрією не так вже й багато рецептів, тому цей безумовно стане в нагоді. У більшості випадків її маринують або коптять, а тут зовсім інше застосування. Рибу фарширую ароматними спеціями і овочами, а потім обсмажую на сковороді.
- Скумбрія - 1 штука
- Імбир - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Каррі - 5 штук (листочків)
- Червона паста з спецій - 2 чайних ложки (готова, з пакетика)
- Томат - 1 штука
- Лимон - За смаком
1
Відріжте голову риби, потім розріжте черево і вичистіть нутрощі, вимийте гарненько і по можливості дістаньте кістки, але не пошкодити шкіру. Гострим ножем зробіть надрізи зовні з двох сторін до кісток.
2
Очистіть корінь імбиру і натріть приблизно ¼ чайної ложки. Очистіть часник і натріть його на дрібній тертці, змішайте імбир з часником, додайте сіль, 1 чайну ложку рослинної олії і лимонного соку.
3
Масою натріть рибу зовні і всередині. Помістіть її в тарілку, накрийте і залиште на півгодини.
4
Столову ложку рослинної олії розігрійте в сковороді. Очистіть і наріжте цибулю, обсмажте його на сковороді, додайте подрібнені листя каррі і суміш червоних спецій. Готуйте 3-5 хвилин на середньому вогні, весь час помішуючи.
5
Тим часом очистіть помідор і наріжте невеликими шматочками, додайте в сковороду, за смаком посоліть і поперчіть. Готуйте до утворення густої маси.
6
Частиною приготовленої суміші натріть рибу зовні, а іншим нафаршіруйте і відправте в холодильник на 20 хвилин.
7
Розігрійте сковороду-гриль і викладіть фольгу, на неї покладіть рибу. Обсмажуйте з кожного боку по 7-8 хвилин.
8
Готову рибку перекладіть на блюдо і подавайте з лимончиком. Смачного!