Сконе
(покроковий рецепт з фото)
Сконе - це дуже популярні традиційні англійські булочки, які в Англії завжди подають до чаю. Ділюся правильним рецептом приготування Сконе.
Ймовірно, ви здивуєтеся, але англійська кухня - це не тільки риба з чіпсами та яєчня з беконом Є в ній і безліч дійсно цікавих страв, наприклад - Сконе. Сконе - це такі булочки з дріжджового тіста, які традиційно подаються до чаю. Якщо любите випічку - чому б не спробувати для різноманітності? :)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукровий пісок - 50 грам
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Сіль морська - 1/4 чайних ложки
- Ізюм темний - 150 грам
- Цукор ванільний - 10 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Розпушувач тіста - 7 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яєчний жовток - 1 штука

Два яйця збиваємо з цукровим піском і ванільним цукром до світлої пінистої консистенції.

Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливаємо молоко. Піни має стати ще більше.

В іншу тару просіюємо борошно, додаємо вершкове масло (невеликими кубиками), сіль і розпушувач.

Пальцями перетираємо борошно з маслом в крихту.

Тепер, як ви вже могли здогадатися, змішуємо борошняну масу з молочної і дуже швидко замішуємо тісто.

Додаємо в тісто родзинки.

З отримав тесту руками або ложкою формуємо наші булочки. Вони повинні бути невеликого розміру.

Сфорязикні нами булочки викладаємо на деко, злегка присипаний борошном і змащений маслом. Зверху змащуємо булочки збитим жовтком - і ставимо їх в духовку, розігріту до 180 градусів.

Випікаємо близько 25 хвилин - до золотистого кольору. Сконе готові! Ставимо чай і насолоджуємося.