Сьомга з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга з брокколі - це дивовижне блюдо. По перше, смачно, по-друге, корисно, а по-третє - підійде як для повсякденного, так і для святкового столу. Не знаю, як приготувати сьомгу з брокколі? Просто дотримуйтесь кроків!
Зробити сьомгу з брокколі ще і дуже легко - ніякого вищого пілотажу, впорається навіть новачок. Так що сміливо беріться за втілення цього рецепта, і все у вас вийде, запевняю!
- Лосось - 0, 5 кілограма
- Брокколі - 0, 5 кілограма
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для обсмажування сьомги, якщо немає гриля)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
- Вершки - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Білий перець - За смаком
- Пряні трави - За смаком
- Сир - 150 грам
Сьомгу потрібно помити, обсушити, для роботи, при бажанні вийняти хребет.
Нарізати рибку на порційні шматки, присолити, поперчити і злегка збризнути лимонним соком.
Обсмажити сьомгу на грилі або на звичайній сковороді в мінімальній кількості масла. Обсмажуємо на сильному вогні буквально по хвилинці з кожного боку - тільки щоб схопилася скоринка.
Броколі розділити на суцвіття.
Відварити брокколі в підсоленій воді 3-4 хвилин до напівготовності.
Вийняти шумівкою на заздалегідь підготовлену тарілку.
Сир натерти на тертці.
Зробити соус - вершки збити з жовтком, додати тертий сир, сіль, мускатний горіх, пряні трави і білий перець.
Перемішати і залити укладені шарами в змащену вершковим маслом жароміцний посуд сьомгу і брокколі.
Поставити в розігріту до 200 ° С духовку на 20 хвилин.
Подавати блюдо гарячим з картопляним пюре і салатом зі свіжих овочів.
Подавати блюдо гарячим з картопляним пюре і салатом зі свіжих овочів.