Ситні фрікаделіни з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ситні фрікаделіни з начинкою - це і святковий, і буденне блюдо. Приготувати його досить просто без особливих зусиль, а в результаті виходить дуже вишукане, ситне і смачне блюдо. Пробуйте!
Рецепт, як приготувати ситні фрікаделіни з начинкою, вже давно живе в моїй кулінарній книзі. Що, зізнаюся, готую такі фрікаделіни я часто з двох причин. По перше, це швидко і легко, набагато простіше, ніж приготувати ті ж котлети. Фарш готується так само, а потім згортається в рулет і запікається. Не потрібно довго стояти біля плити і смажити котлети. А по-друге, це блюдо виходить корисніше, ніж, наприклад, ті ж котлети, адже запікається рулет в духовці з мінімум олії. Готовий рулет я ріжу на шматки, виходять великі котлети або фрикадели з ніжною сирною начинкою.
- Фарш - 600 грам
- Хліб - 2 скибочки
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Сир твердий - 80 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш можна брати будь-який, мені найбільше подобається свинячо-яловичий.
Фарш змішайте з яйцями, сіллю і перцем. Хліб розмочити у воді і розімніть (або просто додайте хлібні крихти). Гарненько вимісити фарш до однорідного стану.
Викладіть фарш на папір для запікання в формі прямокутника.
Твердий сир натріть на крупній тертці і викладіть рівним шаром на фарш.
Загорніть фарш з сиром в рулет, допомагаючи собі пергаментом.
Фольгу змастіть рослинною олією, акуратно перекладіть на неї рулет і щільно загорніть його у фольгу.
Запікайте рулет в духовці при температурі 170 градусів 1 час. Для 15 хвилин до готовності фольгу розгорніть, а верх рулету змастіть соком, який буде в фольгу.
Готовому рулету дайте трохи охолонути - і можна розрізати. Їжте із задоволенням!