Сироп для компота
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас, заготовлюючи компоти на зиму, не знають точне співвідношення цукру і води, необхідне для приготування сиропу, яким заливають ягоди або фрукти. Цей рецепт вам на допомогу!
Сироп можна приготувати за 10 хвилин, його смак буде не нудотним, нейтральним. Якщо ви готуєте компот з кислуватих ягід або фруктів, збільште норму цукру до 120-130 грам, якщо готуєте з солодких - зменшіть до 80 грам. За бажанням цукор можна замінити квітковим медом - він не стане канцерогенним при нагріванні, просто втратить корисні властивості, але залишить солодкість.
- Вода - 1 літр
- Цукор - 100 грам
- Лимонна кислота - 2 щіпки
Підготуйте інгредієнти.
Цукор всипте в каструлю або в казан, в ту ємність, в якій збираєтеся варити компот. Додайте 2 щіпки лимонної кислоти. За бажанням її можна замінити лимонним соком в кількості 2 ç.l. Цей інгредієнт додавайте обов'язково, якщо готуєте компоти з фруктів без кислинки або солодких ягід. Для компотів зі смородини, вишні або агрусу лимонну кислоту виключіть зі списку інгредієнтів.
Влийте відфільтровану воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть до кипіння, ретельно розмішавши цукор і лимонну кислоту.
Сироп для компоту готовий! Вимкніть нагрів і залийте ним пропарені фрукти в банку, відразу ж закрийте за допомогою закаточного ключа на зиму. Якщо компот готуєте до столу, то просто викладіть в сироп нарізки фруктів або промиті ягоди і відваріть протягом 5-8 хвилин.