Рецепт Сироп для млинців фото

Сироп для млинців
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Полуниця
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку
Десерти

Якщо ви любите балувати себе і близьких домашніми смакотою, то вам напевно стане в нагоді рецепт приготування сиропу для млинців зі свіжої полуниці. Це неймовірно смачно, але зовсім нескладно.

Полуничний сироп для млинців в домашніх умовах - це відмінний варіант і для дітей, і для дорослих. Кількість цукру залежить від солодощі полуниці, а також смакових уподобань. При бажанні цей рецепт можна використовувати і для будь-яких інших ягід, які опинилися під рукою.

  • Полуниця - 500 грам
  • Цукор - 200-400 грам (за смаком)
  • Вода - 700 мілілітрів
сироп для млинців - фото крок 1
1. Насамперед будь-які вибрані ягоди необхідно як слід вимити і просушити. У полуниці в даному випадку потрібно видалити хвостики.
сироп для млинців - фото крок 2
2. Нарізати полуницю на 4-6 частин, в залежності від розміру. Дрібні ягоди злегка придавити ложкою, щоб вони краще пускали сік.
сироп для млинців - фото крок 3
3. Підготовлену полуничку відправити в каструлю або сотейник.
сироп для млинців - фото крок 4
4. Додати воду і відправити каструлю на вогонь. Утворилася пінку краще зняти, а після закипання варити ягоди близько 20 хвилин.
сироп для млинців - фото крок 5
5. Коли ягоди стали міняти колір, значить перший етап завершено.
сироп для млинців - фото крок 6
6. Акуратно, за допомогою шумівки або сита дістати ягоди. Не варто притискати ложкою, щоб вичавити максимум соку, адже в такому випадку полуничний сироп для млинців в домашніх умовах може вийти каламутним.
сироп для млинців - фото крок 7
7. Саме час всипати цукор за смаком і знову відправити сироп на вогонь. Після закипання варити його на повільному вогні хвилин 5-7, щоб цукор повністю розтанув.
сироп для млинців - фото крок 8
8. Готовий сироп потрібно остудити і він готовий до подачі. Це класичний рецепт сиропу для млинців з полуниці, однак при бажанні можна також додати лимонний сік або м'яту для аромату.

Схожі рецепти