Сироп для млинців
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите балувати себе і близьких домашніми смакотою, то вам напевно стане в нагоді рецепт приготування сиропу для млинців зі свіжої полуниці. Це неймовірно смачно, але зовсім нескладно.
Полуничний сироп для млинців в домашніх умовах - це відмінний варіант і для дітей, і для дорослих. Кількість цукру залежить від солодощі полуниці, а також смакових уподобань. При бажанні цей рецепт можна використовувати і для будь-яких інших ягід, які опинилися під рукою.
- Полуниця - 500 грам
- Цукор - 200-400 грам (за смаком)
- Вода - 700 мілілітрів
1. Насамперед будь-які вибрані ягоди необхідно як слід вимити і просушити. У полуниці в даному випадку потрібно видалити хвостики.
2. Нарізати полуницю на 4-6 частин, в залежності від розміру. Дрібні ягоди злегка придавити ложкою, щоб вони краще пускали сік.
3. Підготовлену полуничку відправити в каструлю або сотейник.
4. Додати воду і відправити каструлю на вогонь. Утворилася пінку краще зняти, а після закипання варити ягоди близько 20 хвилин.
5. Коли ягоди стали міняти колір, значить перший етап завершено.
6. Акуратно, за допомогою шумівки або сита дістати ягоди. Не варто притискати ложкою, щоб вичавити максимум соку, адже в такому випадку полуничний сироп для млинців в домашніх умовах може вийти каламутним.
7. Саме час всипати цукор за смаком і знову відправити сироп на вогонь. Після закипання варити його на повільному вогні хвилин 5-7, щоб цукор повністю розтанув.
8. Готовий сироп потрібно остудити і він готовий до подачі. Це класичний рецепт сиропу для млинців з полуниці, однак при бажанні можна також додати лимонний сік або м'яту для аромату.