Цукровий сироп для просочення бісквіта
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто для просочення бісквіта використовується саме такий сироп, а для аромату в нього іноді додають ром, коньяк або лікер. Рецепт сиропу, до речі, дуже простий, так що з ним будь-який впорається.
Особисто для мене цей рецепт приготування цукрового сиропу для просочення бісквіта один з найулюбленіших і часто використовуваних, перш за все завдяки його простоті. А ще мені подобається, що кожен раз такий сироп можна приготувати з новим смаком і ароматом, додавши в нього, наприклад, алкоголь. Та й не тільки його, адже приготувати цукровий сироп для просочення бісквіта в домашніх умовах можна з різними соками, кава, винами і есенціями. Загалом, варіантів дійсно дуже багато, вам потрібно тільки вибрати який-небудь на ваш смак.
1) Почнем з того, що пересиплю цукор в невелику каструльку і додамо до нього воду.
2) Ставимо каструльку на повільний вогонь і нагріваємо масу, помішуючи, до повного розчинення гранул цукру, доводимо сироп до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню (кип'ятити сироп не можна).
3) Коли сироп трохи охолоне, приблизно до 37 градусів, в нього можна додати будь-який ароматизатор на ваш смак.
Готовий сироп відмінно підходить для просочення бісквіта та інших борошняних виробів. Приємного всім апетиту!
- Цукор - 130 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Ром, коньяк, луг "амаретто" - 1 Ст. Ложка
1) Почнем з того, що пересиплю цукор в невелику каструльку і додамо до нього воду.
2) Ставимо каструльку на повільний вогонь і нагріваємо масу, помішуючи, до повного розчинення гранул цукру, доводимо сироп до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню (кип'ятити сироп не можна).
3) Коли сироп трохи охолоне, приблизно до 37 градусів, в нього можна додати будь-який ароматизатор на ваш смак.
Готовий сироп відмінно підходить для просочення бісквіта та інших борошняних виробів. Приємного всім апетиту!