Рецепт Карамельна просочення для бісквіта фото

Карамельна просочення для бісквіта
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Молоко, Згущене молоко
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Бісквіт

Часто при випічці домашніх бісквітних тортів постає питання про просочуванні. Сьогодні я розповім про карамельної просочення, яку приготувати простіше простого, при цьому вона виходить нереально смачною!

Карамельна просочення для бісквіта - дуже смачна і універсальна просочення, яку дуже легко приготувати. Її можна використовувати для приготування тортів, рулетка, пасок та іншої домашньої випічки. Готувати дуже просто, в покрокових рекомендаціях до рецептом докладно розказано як це зробити.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Варене згущене молоко - 1 банку (в карамельну просочення 3 ст. Ложки з гіркою, молоко, що залишилося - для приготування карамельного крему)
  • Ром (коньяк) - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
  • Яйця - 4 штуки (для бісквіта)
  • Цукор - 120 грам (для бісквіта)
  • Борошно - 100 грам (для бісквіта)
  • Крохмаль - 20 грам (для бісквіта)
  • Сіль - 1 щіпка (для бісквіта)
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука (для бісквіта)
  • Розм'якшене вершкове масло - 100 грам (для крему)
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 2
Для приготування карамельної просочення влийте молоко в сотейник, підготуйте варене згущене молоко і за бажанням ром (або коньяк).
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 3
Нагрейте молоко, покладіть в нього згущене молоко, добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок, нагрійте до кипіння, але не кип'ятіть.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 4
Влийте в карамельну просочення ром (або коньяк).
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 5
Готову карамельну просочення охолодіть.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 6
Для приготування бісквіта вбийте в ємність для замішування тіста яйця, додайте цукор, щіпку солі.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 7
Збийте яйця з цукром до світлої маси.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 8
Змішайте борошно, крохмаль і ванілін.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 9
Всипте частинами борошняну суміш до збитих яєць.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 10
Перемішайте масу силіконової лопаткою акуратно знизу вгору.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 11
Викладіть тісто у форму для випічки діаметром 20-22 см, випікайте при температурі 180-190 градусів 20-25 хвилин, готовність перевіряйте зубочисткою.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 12
Охолодіть бісквіт до кімнатної температури.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 13
Змішайте розм'якшене вершкове масло з залишками вареного згущеного молока до кремоподібного стану.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 14
Розріжте бісквіт навпіл, просочіть карамельної просоченням, викладіть частина крему.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 15
Накрийте другою половинкою бісквіта, змастіть кремом верх і боки.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 16
При бажанні можна посипати обсмаженими горішками або кокосовою стружкою.
карамельна просочення для бісквіта - фото крок 17
Замість бісквіта вийшов повноцінний торт з карамельної просоченням. Дуже смачний, від душі рекомендую приготувати!

Схожі рецепти