Рецепт Карамельний сироп для кави фото

Карамельний сироп для кави
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Вершкове масло
Пісні страви, Веганські страви
На швидку руку
Солодке, Десерти, Сироп

Приготування такого соусу не зажадає від вас спеціального обладнання. Сироп вариться, а потім переливають в пляшку на зберігання. Розповідаю рецепт, як приготувати карамельний сироп для кави.

Готовий сироп можна використовувати не тільки для кави, а також для випічки і інших десертів, наприклад, для морозива. Ви можете приготувати велику порцію і зберігати сироп в холодильнику. Його приготування вам обійдеться набагато дешевше, ніж покупка готового сиропу в магазині.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Вершки - 0, 5 склянки
карамельний сироп для кави - фото крок 1
1. У сотейник викладіть тільки цукровий пісок, відправте його на середній вогонь і варіть близько 5-6 хвилин, періодично струшуйте його вміст.
карамельний сироп для кави - фото крок 2
2. Після повного розчинення цукрових крупинок додайте в сотейник вершкове масло і розтопіть його.
карамельний сироп для кави - фото крок 3
3. Як тільки масло розтануло, влийте тонкою цівкою жирні вершки і енергійно збивайте вміст віночком.
карамельний сироп для кави - фото крок 4
4. Не хвилюйтеся, якщо помітили згустки, готову карамель процідіть через дрібне сито, щоб позбутися від них.
карамельний сироп для кави - фото крок 5
5. Зберігайте готову карамель в холодильнику протягом двох тижнів, але в контейнері з герметичною кришкою.

Схожі рецепти