Карамельний сироп для кави
(покроковий рецепт з фото)
Приготування такого соусу не зажадає від вас спеціального обладнання. Сироп вариться, а потім переливають в пляшку на зберігання. Розповідаю рецепт, як приготувати карамельний сироп для кави.
Готовий сироп можна використовувати не тільки для кави, а також для випічки і інших десертів, наприклад, для морозива. Ви можете приготувати велику порцію і зберігати сироп в холодильнику. Його приготування вам обійдеться набагато дешевше, ніж покупка готового сиропу в магазині.
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Вершки - 0, 5 склянки
1. У сотейник викладіть тільки цукровий пісок, відправте його на середній вогонь і варіть близько 5-6 хвилин, періодично струшуйте його вміст.
2. Після повного розчинення цукрових крупинок додайте в сотейник вершкове масло і розтопіть його.
3. Як тільки масло розтануло, влийте тонкою цівкою жирні вершки і енергійно збивайте вміст віночком.
4. Не хвилюйтеся, якщо помітили згустки, готову карамель процідіть через дрібне сито, щоб позбутися від них.
5. Зберігайте готову карамель в холодильнику протягом двох тижнів, але в контейнері з герметичною кришкою.